Düzce’yi yakından ilgilendiren “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Teklifin tartışmalı hükümlerinden biri olan ve araç lastiği yakılmasının biyokütle tanımı içerisine alınmasını içeren teklifin yasalaşmasının yankıları sürüyor. Düzceliler’in de büyük tepki gösterdiği düzenlemeyle Düzce’de lastik yakarak elektrik enerjisi üretilmesinin önü açıldı.

“LASTİKLERİN YAKILMASI ESKİ KANUNLARDA DA VAR”

Konu ile ilgili bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’ten geldi. Şevkin, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada,6. maddeyi sözüm ona çektiniz. Teşekkür ediyoruz onu çektiğiniz için. Ama 13. maddeyle ilgili yine buradan söylemem gerekiyor. 13. Maddedeki lastik yakmayla ilgili kısım halen korunuyor arkadaşlar. Dünyanın hiçbir yerinde biyokütle sayılmayan eski lastiklerin yakılması eski kanunlarda duruyor.” sözleriyle sadece bu teklifte değil daha önceki kanunlarda da lastik yakılmasının biyoenerji kapsamında değerlendirildiği söyledi.

“BİR TAKIM ŞİRKETLERE PARA AKTARACAKSINIZ”

“Siz bunu sollayarak hülle yaptınız. Sözüm ona 13. maddeyi çektiniz.” diyerek Cumhur İttifakı milletvekillerine yüklenen Şevkin, “Böyle bir durum yok arkadaşlar. Bugün hala Erzincan’da, Kocaeli’nde, Düzce’de, Kayseri’de, Çorum’da Konya’da yetmedi şimdi Ankara’da iki santral daha eklenecek ve siz burada yüzde 80 biyoenerjiden dolayı bir takım şirketlere para aktaracaksınız. Bunun bana biyoenerji olduğunu bir Allah’ın kulu izah edemez!” sözleriyle tartışmalı teklifi eleştirdi.

“BU YASA TEKLİFİ ÜLKEMİZE VE HALKIMIZA İHANETTİR”

13. maddenin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Şevkin, “Artık bu ülkenin kaynaklarının doğru aktarılması gerekiyor. Hani nerede kaldı sizin yerliliğiniz, nerde kaldı millîliğiniz. Biz bu mücadeleyi hep beraber vermek zorundayız. Vatandaş pandemi nedeniyle canının derdine düşmüşken gizli saklı düzenlemelerle hayata geçirmeye kalktığınız bu yasa teklifi ülkemize ve halkımıza ihanettir. Vazgeçin artık bu ihanetlerden” diyerek kanun değişikliğine evet oyu kullanan AK Parti ve MHP milletvekillerini hedef aldı.