Hafta içi pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, Öncü TV ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla ilgi ile takip edilen, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Yorumlu-Yorum” programı, değindiği birbirinden farklı konular ile Düzce’nin gündemine ışık tutuyor.

“Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Programın son bölümünde Ünsal, Düzce’deki turizm yatırımlarına değindi. Akçakoca ilçesinde insanların denize daha rahat girmesine olanak sağlayacak olan mahmuzların ihalesinin yapıldığını kaydeden Ünsal, “Biliyorsunuz bu ekranlarda milletin sesi, milletin sözü, milletin derdiyle dertlenen bir formatta yorumlarımızı yapıyoruz. Ancak hep eleştirel bir taraf gibi görünsek de bugün takdir edeceğimiz bir gelişme oldu ve oluyor da. Biliyorsunuz biz yaz olduğu zaman veya kışın güzel bir gün olduğu zaman birimiz doğaya, birimiz denize, birimiz güzel bir yerlere gidiyor. Ama en çok gittiğimiz yer de Akçakoca. Denizinde, sahilinde, o iyot havasını, güzel havayı, deniz havasını almak. Dün (9 Aralık) bizim mahmuzlar olarak bildiğimiz, denizde dalgalanmayı kesecek olan ve denizde kum dengesini kurması için planlanan mahmuzların ihalesi yapıldı. 27 milyona bir firma kazandı. Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda poyrazda, rüzgârda, dalgada Akçakoca sahillerinde denize daha güvenli girmemiz için bir adım atıldı. Şu ekonomik sıkıntının içinde, şu gerginlik içinde, şu imkansızlıkların içinde, bu imkanı bu yatırımı Akçakoca’ya alan her kimse yazısından, çizgisinden, mühendisinden, siyasetinden, milletvekilinden, il başkanından, valisinden, kim emek verdiyse, belediye başkanı dahil olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü biliyorsunuz Akçakoca bizim nefesimiz gibi, ciğerimiz gibi, insanların mis gibi deniz kokusunu aldığı, iyot kokusunu yaşam sevinciyle yaşadığı bir yer. Özellikle bunu hakikaten Cumhur İttifakı’nın değerli temsilcilerine, sayın AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’e, sayın Dr. Faruk Özlü’ye (-bakanlık döneminde bunu takip ediyordu), sayın Ayşe Keşir ve sayın Fahri Çakır’a, Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a, MHP İl Başkanı sayın İlhami Caboğlu’na, ben bir Akçakocalı, Düzce’de görev yapan Düzceli olan kardeşiniz olarak teşekkür ediyorum. Çünkü bunun hakikaten önümüzdeki zaman diliminde bu insanlara ne kadar büyük bir fayda, ne kadar büyük bir imkan, oradaki esnafa neler kazandırdığını göreceğiz.” diye konuştu.

“Bu bir başlangıç olmuş”

Düzce Valisi Cevdet Atay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayri Şen’in girişimleri ile Melenağzı Köyü’ne güzel bir mesire alanı kazandırıldığına dikkat çeken Ünsal, “Ve burada da Sayın Valimiz Cevdet Atay’ı bir kere daha tebrik etmek istiyorum. Neden? Biliyorsunuz Ağva diye bir yer var İstanbul sınırları içinde, çayın denize döküldüğü yerde, çok güzel bir alan var. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz da buranın bir Ağva modelinde sosyal yaşama kazandırılması için harekete geçti. Neresi burası? Melenağzı köyü. Melenağzı’nın bulunduğu yer. Burada böyle bir proje için çalışma başlatmış. Bir proje hazırlamış, sayın valimize sunmuş. Sayın valimiz de biliyorsunuz 2021 yılını Düzce’de turizm yılı ilan etti. Bu kapsamda, valinin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayri Şen’in takibi ile Akçakoca Belediye Bakanlığı’nın talebiyle bu bölge de güzel bir alan, mesire alanı, yaşam alanı yani insanın doğayla, denizle buluştuğu güzel anlar yaşadığı ve yaşama sevincinin artacağı bir yer yapılmış. Bu bir başlangıç olmuş. Bir daha Sayın Valimiz Cevdet Atay’a bu konuda gösterdiği tasarruf ve destekten dolayı ekranlarınızda Düzce’miz adına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Torunlarınıza anlatacağınız bir hikayeniz olsun”

Bu tür yatırımlara hassasiyet gösterilmesinin insanları mutlu ettiğini belirten Ünsal, “Gerek sayın valimiz, gerek milletvekilleri, gerek il başkanları, gerek belediye başkanları, belirli bir zaman sonra, vakti dolduğu zaman halk teveccüh ederse devam ediyorlar, halk teveccüh etmezse bırakıyorlar. Ama bu zaman içinde hizmet ettikleri süre içinde yarın bir gün torunlarınıza “Torunum ben Akçakoca’da Belediye Başkanlığı yaptım” veya “Düzce’de Belediye Başkanlığı yaptım” veya “Düzce’de valilik yaptım. Bu yaptığım dönemde, bu memlekete öyle bir şeyler kazandırdım ki. Böyle bir hizmet yaptım evladım.” deyip o torunda, o soyda böyle bir asaletten geldiğinin idraki ile yaşama sevincini, yaşama bağlılığını kendi nesline olan muhabbetini ve kendi aslına olan asaletini hatırlar ve burada sayın valimizin Melenağzı’ndaki yapılması düşünülen projeye verdiği destek, gösterdiği heyecan ve teşvikten dolayı teşekkür ediyorum bir Akçakocalı olarak, bir Düzceli olarak. Çünkü bizim için yapılıyor oralar. Oradaki bölgeye yapılacak olan hizmetler önemli. Bolu, Ankara 27 milyonluk bir konseptin içindeyiz biz. İstanbul’dan baktığımız zaman. Ama en çok faydalanacak olan bizleriz. Devlet adamlarının, hükümet iradesini taşırken böyle istisna, müstesna hizmetlere hassasiyet göstermesi insanları mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Güzeldere yolunun yapılması için gayret gösterin”

Doğası ile insanlara muazzam bir manzara sunan Gölyaka ilçesi sınırları içindeki Güzeldere yolunun yapılması için de gayret gösterilmesi gerektiğini dile getiren Ünsal, “Biliyorsunuz Güzeldere diye bir şelalemiz var. Gölyaka’nın üzerinde mükemmel bir coğrafyası var, harika bir sesi var, çok güzel bir konsepti var. Alan güzel fevkaladenin fevkinde, ama Gölyaka’dan oraya, Toptepe’nin üzerinden doğru çıkarken bir yol var orada. O yol hakikaten 2021 yılında turizm ilanı ile başlayan konseptte gerekli olan hızlı olan ivmeyi kazanarak ne olmamış? Yol olmamış. Buradan gidemiyorsunuz. Sayın valimizden de ve il genel meclis başkanından, bu memlekette irade ve idare sahiplerinden Güzeldere yolunun daha kestirme, daha kolay olan yolun bir an önce yapılması noktasında biraz daha tasarrufla gayret göstermelerini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl kış ayında oraya Ağrı Belediye Başkanı meşhur Savcı Sayan gelmişti ve karda yolda kalmıştı. Biz de oradaydık, çok enteresandı. Oradaki manzaradaki konsepti görünce misafirler hayranlığını gizleyemedi. Bizde mesela birçok devlet adamımızı ve birçok özel insanımızı, güzel insanımızı burada ağırlarken de iftihar ettiğimiz bir yer. Bu Güzeldere yolunun, bu Güzeldere Şelalesi’nin ve o tabiat parkındaki muhteşemliğinin ulaşılmasında engel olan o yolun, bir an önce yapılması noktasında tasarruf gösterilmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Hizmetler adım adım, kademe kademe olur”

Güzeldere yolunun turizm açısından faydalı olacağına dikkat çeken Ünsal, “Tabii hizmetler adım adım kademe kademe olur. Hemen her şey istediğimiz gibi olmayabilir, elimize dokunduğumuz gibi olmayabilir ama bir şeylerin aciliyeti vardır, mecburiyeti vardır. Ama bugün o yolun, o alanın yapılması da Düzce’ye, turizme ve insanlara faydalı olur. Çünkü metropol olmaya başladı Düzce, stresi var. İnsanlar hafta sonunda veya haftanın bir gününde gidip temiz bir hava, oksijen almak istedikleri zaman, doğada burası biçilmiş kaftan. Fevkaladenin fevkinde bir güzelliğe sahip ama ulaşamıyoruz. Burada bir sıkıntı var. Bu ulaşımı bir an önce yapmamızda fayda var.” açıklamalarında bulundu.

“Fevkaladenin de fevkinde hizmetlere sebep olalım”

Ünsal Yorumlu-Yorum programını, “Bugün hakikaten 2 tane 3 tane konu konudan bahsettik. İnşallah devletimiz güçlü, devletimiz iradeli, devletimiz yatırımlarına devam ediyor. Bu da Akçakoca’daki yatırımla mahmuzların yatırımıyla bunu bir kere daha göstermiş oldu. Dünya bir misafirhane. Geldik, gidiyoruz. Yarın torunlarımıza anlatabileceğimiz, dizimize oturttuğumuz zaman hikayeleştirebileceğimiz veya onlara özgüven verme noktasında anlatabileceğimiz hikayelerimiz olsun. Düzce’de hizmet edenlerin yarın torununa, çocuğuna çoluğuna anlatabileceği bir hikayesi olsun. Yarın buradan geçerken, yarın burada kaderin sahibi bir şekilde hayatı burada birleştirirse, burada da bizim eserimiz bizim yaptığımız fevkaladenin fevkinde hizmetlere sebep olalım.” sözleri ile bitirdi.

HABER: Savaş ARI