İsmetpaşa İlköğretim Okulunun açtığı resim sergisini gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, özellikle ÖSS sınavlarında aldığı kötü sonuçların artık yaşanmayacağını ve geçen yıl yakalanan çıkışın bu yıl da süreceğini belirtti.

12 Haziran’da 2008-2009 eğitim ve öğretim döneminin sona ereceğini hatırlatan Sezer, iyi bir yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Özellikle okullarımızda interaktif eğitim sistemini yerleştirdik. Çocuklarımızın bu yıl sınavlara çok iyi hazırlandığını düşünüyorum. Valimiz bu yıl bize büyük destek verdi. 6-7-13 ve 14 Haziran da önemli sınavlar var. İnşallah öğrencilerimizin gayretleri boşa çıkmayacak. Ben geçen yıl yaşanan çıkışın süreceğine inanıyorum dedi.

Bu yıl derslik sayısı bakımından Türkiye standartlarının üzerine çıkıldığını belirten Sezer, Farabi Lisesi ve Düzce Lisesi’nin yeni binası önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime başlıyor. Bunun yanında ilçelerde okul inşaatlarımız devam ediyor. Bizim bu yıl sonunda derslik açığımız kalmayacak. Şuan sınıflarımızda maksimum öğrenci sayımız 18 ile 22 civarındadır dedi.