Basında sansürün kaldırılışının 101.ci yılı kutlanıyor. Türkiye’deki basın kuruluşları zaman zaman 1908 öncesini hatırlatan bazı dönemlerden geçtilerse de 24 Temmuz Basın Bayramı simge olarak önemini hiç kaybetmedi. Ancak basın mensupları için önem arz eden bu bayram her yıl olduğu gibi bu yıl da buruk geçiyor.
Düzce’de hiçbir etkinliğin yapılmadığı Basın bayramında bir mesaj yayımlayan İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın, halkın bilgi edinme hakkını kullanması için günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveri ile çalışan basın mensuplarının basın bayramını kutluyorum dedi.
Aydın,yayımladığı mesajda, “Basın bayramı, basın çalışanlarımızın görevlerini icra ederken karşılaştığı sorunların tartışılması ve çözüme yönelik çalışmaların yapılması açısından önem taşımaktadır. Haber alma, bilgi edinme hakkı, en kutsal haklar arasında yer almaktadır. Dünyanın dört bir yanında yaşanan çeşitli olaylar, gelişmeler ve yenilikler hakkında halkın bilgi almasını sağlayan, bilgi alma hakkımızın en önemli basamağını oluşturan kişiler basın çalışanlarıdır sözlerine verdi.
Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan da yayımladığı mesajda ilimizde faaliyet gösteren tüm yerel gazete, dergi, radyo , televizyon ve ulusal basın temsilcilerimizin basın bayramını kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Basın Bayramı nedeniyle Yığılca Özel İlkbahar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de Televizyonumuza ziyarette bulundular. Televizyonumuz yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı’yı ziyaret eden öğrenciler, daha sonra televizyonu gezerek, yayın hakkında bilgiler aldılar.