Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü’nde fedakar annelerimize hissettiklerini sorduk. Aldığımız cevapların çoğunda annelik; tarifi olmayan bir duygu olarak tanımlandı.

 “Ömrünüzü verebileceğiniz tek şey evlat”
Eşi ve çocuğuyla birlikte anneler gününü kutlamak için gezip dolaşan bir anne şu ifadelerde bulundu:

“Eşi-benzeri yok anneliğin. Böyle canınız yanar gibi bir şey çünkü ona bir şey olmasın istersiniz. Ömrünüzü verebileceğiniz tek şey evlattır diyebilirim.”

Eşi ise anneliği tarif edemeyeceğini çünkü onu sadece annelerin bilebileceğini ifade ederek babalığı şu sözlerle anlattı:
“Hiç olmadık bir şeye çok fazla duygulanabilirsiniz. Mesela çocuğunuz büyük tuvaletine dahi gözyaşı döktüğünüz zaman olabiliyor aman katı yapmış diye çünkü hasta olmuş olabiliyor. Buna gözyaşı bile dökebiliyorsunuz. Olmadık şeye de sevinebiliyorsunuz aynı zamanda. Babalık böyle bir şey yaşamadan da bilemiyorsunuz.”

“Ben anneme bir şey alamadım ama yaptım”
Eşi ve çocuklarıyla birlikte gününü kutlayan bir anne, anneliğin nasıl bir duygu olduğunu mikrofonumuza şöyle anlattı:

“Şu an gözlerim dolu dolu, kızımın gösterisini izledik çok duygulandım. Çok güzel bir duygu Allah çocuk isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin. Bu duyguyu herkes yaşasın istiyorum. Çocuk sahibi olmak gurur verici. Özellikle bebekliğinde büyütüyorsunuz, çok zor günler geçiriyorsunuz ama böyle meyvelerini yedikçe daha çok gurur duyuyorsunuz.”

Minik kızı ise, “Annemin anneler gününü kutluyorum. Ona bugün hediyeler vermiştim. Onları beğendiğini düşünüyorum. Anneme bir şey alamadım ama ona hediyeler yaptım.” Dedi. Duygulanan anne ise minik kızına onu çok sevdiğini söyleyerek sarıldı.

“İki kız bir oğlan evlat edindim”
Hiç çocuk sahibi olmamış ancak annelik duygusunu evlat edindiği üç çocuğuyla tadan başka bir anne ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Annelik güzel bir duygu ama ben anne olamadım üç tane çocuk büyüttüm onları evlendirdim. İki kız bir oğlan çocuk evlat edindim. Çok güzel bir duygu anne olmak el öpmeye geliyorlar, anneler günümü kutluyorlar. Her şeyi onlardan görüyorum.”

“Bugünü en çok şehit anneler hak ediyor”
Pek çok anne çocuklarıyla birlikte hem bu güzel havanın hem de anneler gününü kutlamanın telaşı içindeyken mikrofonumuzu uzatıp anneliğin nasıl bir duygu olduğunu sorduğumuzda şu yanıtları aldık:

“Çok güzel bir duygu annelik. İlk çocuğum olduğunda hissettim bu duyguyu. Çocuk isteyenlere de olmayanlara da Allah nasip etsin. Anneliği tarif edememe ama anne olduğunuzda annenizin kıymetini daha iyi anlıyorsunuz. Çok özel bir duygu annelik anlatmakla tarif edilemez.”

“Annelik çok güzel bir şey onlar iyi ki varlar. Annelik herhalde sadece evlat kokusuyla anlaşılabilir. Gerçekten çok güzel bir şey.”

“Annelik tarifi olmayan bir duygu. Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. Şehit annelerimizin de anneler günü kutlu olsun. En çok onlar hak ediyor aslında. Başka ne söyleyebilirim ki.”