Yeni tip koronavirüs pandemisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Verilerin salgının zirve yaptığı döneme döndüğü Türkiye’de Sağlık Bakanlığı, 20 Kasım 2020 koronavirüs tablosunu açıkladı.

Buna göre 5 bin 103 kişi daha COVİD-19’a yakalandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 147 olarak gerçekleşirken bu salgının başladığı mart ayından bu yana en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti. Ağır hasta sayısındaki artış bugün de devam etti, böylece ağır hasta sayısı 3 bin 990’a çıktı.

BAKAN KOCA: GÜÇ VERİN

Korkutan verilerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, “Bugün tespit edilen 5.103 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 4.000’e yaklaştı. Salgınla mücadelede yeniden kısıtlamalar uygulamak zorunda kaldık. Birlikte tedbirlere uyarsak kendi kısıtlamalarımızı kendimiz koyarsak mücadele daha kolay olacak. Güç verin” ifadelerini kullandı.

TOPLAM ÖLÜM 12 BİNİ GEÇTİ

Öte yandan bugün açıklanan veriler eklendiğinde mart ayından bugüne kadar ülke genelinde 435 bin 273 kişi koronavirüse yakalandı. Koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı da  12 bin 84’e yükseldi.