Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun, pandemi döneminde esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntılarla ilgili Öncü Haber mikrofonuna yaptığı, “Esnaf odaları gaflet uykusunda” açıklaması, esnaf örgütlerinde depreme neden oldu. Caboğlu’nun bu açıklaması ile ilgili Düzce’de bulunan 27 esnaf odası, bugün DESOB binasındaki toplantı odasında olağanüstü toplandı.

Yapılan toplantının ardından, basın açıklaması yapan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, MHP İl Başkanı Caboğlu’na çok sert cevap verdi. Caboğlu’nun ithamlarının asla kabul edilemez olduğunu kaydeden Kayıkçı, AK Parti, CHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi il başkanlarının kendilerini ziyaret ederek Düzce’nin esnafının durumu ile ilgili istişarelerde bulunduklarını, ancak MHP İl Başkanı Caboğlu’nun bugüne kadar hiçbir esnaf odasını ziyaret etmediğini savundu.

“Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı ne bir kere gelmiş ne de herhangi bir iletişim kurmamıştır”

“Bende ülkücüyüm, hiçbir zamanda geri durmadım, ama ülkücülük edeptir, hayadır, terbiyedir, aslan gibi durmaktır.” diyerek Caboğlu’nun söylemlerinin Ülkücülük ile bağdaşmadığını savunan Kayıkçı, “Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı ne bir kere gelmiş ne de herhangi bir iletişim kurmamıştır. Bakın milletvekiliyle istişare yapabiliyoruz, ama Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhami Caboğlu kardeşim diyeyim, o partiye yakın bir insanım açıkça söylüyorum. O parti Cumhuriyet Halk Partisi’nden sonra en köklü partidir. Hiç kimseyi kutsamam, ama değerli bulduğum her zaman değerli bulduğum bir partidir. Fakat Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun bu yakıştırmasını hiçbirinize layık görmediğim için şunu söylemek isterim; Caboğlu “Esnaf odaları başkanları gaflet uykusunda” diyecek kadar gaflet ve dalalettedir. Bu kelime bize yakışan bir kelime değildir. Benim başkanlarım ve yönetimlerimiz bu kadar gayret içindeyken, bu hakkı kimseye yedirmeyi layık görmüyorum. Kaldı ki; yazısının içinde söylediği şu ki “Bu konuşmalara nazaran çalışma yapacakmış” esnaf odaları çalışmıyormuş, onlar üzerine çalışma yapacakmış.” diye konuştu.

“Tüm odalarımdan ve oda başkanlarımdan memnunum”

Pandemi döneminde tüm esnaf odası başkanlarının canla ve başla kendilerine bağlı esnafların sorunları ile ilgilendiklerinin altını çizen Kayıkçı, “Şimdi şöyle bir şey söylemek istiyorum, kardeşim demek istiyorum, ben ülkücüyüm hiçbir zamanda geri durmadım, ama ülkücülük edeptir, hayadır, terbiyedir, aslan gibi durmaktır. Düşmanına da düşmanca değil yekten vurmak ya da vurmamaktır. Budur ülkücülük. Bu yaptıklarına acemilik desem acemi değil, neden buraya getirmiş konuyu onu da anlamadım. O zaman bunu söyleyecek Mustafa Kayıkçı mı, hangi oda çalışmıyormuş? Neyi görmüşte bu ithamlarda bulunmuş bunu bize söylemeye borcu vardır. Ben 15 yıldır oda başkanıyım samimiyetimle itiraf ediyorum ki; bu normalde söylenmez kamuoyu bilsin ki, ne bir tane değiştirecek başkanım, ne de dışarıya verecek bir tane insanım var. Tüm odalarımdan ve başkanlarımdan memnunum. Düzce’deki bu hiyerarşiyi görmeyecek akıl nasıl bir akıldır bilemiyorum. Buna biraz üzüldüm, benim ona tavsiyem oturarak İl Başkanlığı yapılmaz. Bende o koltukta oturmuş bir insan olarak, İl Başkanlığı diyalogla olur, kendini sevdirmekle olur. Şu söylem acı gelmiştir. Dün kendisi ile telefonda görüştüm benim dostluğumda düşmanım olmaz, ama ters düştüğümle bile olsa iyi geçinirim. Kendisine görüştüğümde sordum, ‘Bu söylediklerinde değiştirmek istediğin bir şey var mı’ diye sorduğumda ‘Ben meramı mı anlattım’ dedi. O zaman bende meramımı anlatıyorum, o koltuk boş oturma koltuğu değil. Bu kadar İl Başkanı buraya gelmişken, bana değil odalara gelmek zorundasınız. Asalet zor günde belli olur yarın bu insanların yanına nasıl geleceksiniz, zor günde bu odaların yanında olmayacaksanız kolay gününde geldiğinizde bu esnafta size cevabını verir. Onun için tavsiyem şudur ki; bu üslup hatasından biran önce dönmesi gerekmektedir. Bu dil sürtüşmesi mi, yanlış bir itham mı? Ben bunu taşırım. O parti, siyasi parti gözünde kutsaldır. Bu gün Cumhur ittifakı değil 40 yıllık ittifaktır. Ne zaman devlet zora düşse ama sağcı ama solcu diyalog kurmuştur. Türkiye’nin bekası için mücadele eden partinin il başkanı, bu süreçte tabanda asıl yükü çeken esnaf teşkilatına bu kelimeyi söyleyemez. Şununla sözlerimi bitirmek istiyorum Mevlana’ya sormuşlar, ‘Bu kadar okudun, bu kadar yazdın, bu kadar gezdin, ne bilirsin?, ilk önce haddimi bilirim’ demiş, bundan sonra herkes haddini bilecek.” şeklinde konuştu.

 HABER:Savaş ARI