Yeni tip koronavirüs salgının geçtiğimiz hafta en yüksek oranda vaka artışı yaşanan il olarak kayıtlara geçen Düzce’de artış oranında son birkaç gündür kısmi yavaşlama görülse de günlük vaka seviyeleri korkutucu boyutlarda seyretmeye devam ediyor.

273 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Düzce il genelinde 23 Nisan günü 273 vatandaşın daha koronavirüs testi pozitif çıkarak tedavilerine başlandı. Bu veriyle birlikte kentte Mart 2020’den bu yana koronavirüse yakalananların sayısı 35 bin 998’e çıkarak 36 bin sınırına dayandı. Bunlardan 32 bin 912 kişi hastalığı atlatırken, şu anda Düzce genelinde evlerinde ve hastanelerde olmak üzere toplamda 2 bin 927 aktif vakanın tedavisine devam ediliyor.

33 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA TUTULUYOR

Geçtiğimiz hafta salgınla mücadelede her gün vefat haberleriyle sarsılan Düzce’de son iki gündür COVİD-19 kaynaklı vefat yaşanmaması sevindirici bir gelişme olarak kayda geçerken vefat sayısı 159 olarak sabit kaldı. Öte yandan durumu ağır seyreden 33 vatandaşın tedavilerine ise pandemi yoğun bakım ünitelerinde devam edilirken bunlardan 12 kişi ise entübe edildi.

SAYILAR HALEN ÇOK YÜKSEK…

Düzce’de sağlık kaynakları Düzce’nin Türkiye’de zirveye çıktığı yeni vaka artış hızında bu hafta itibariyle kısmi yavaşlamanın olmasını salgının kontrol altına alınması adına umut verici bir gelişme olarak nitelendirirken günlük vaka sayılarının halen çok yüksek boyutlarda seyrettiğine dikkat çekiyor.

Yetkililer salgında yukarı yönlü eğilimin tersine çevrilebilmesi için tüm Düzceliler’i başta maske, mesafe ve temizlik kuralları olmak üzere alınan tüm kararlara uymak noktasında uyarırken, il genelinde yeni tip koronavirüse yönelik denetimler de aralıksız şekilde devam ediyor.