Konya'dan gelen haber kan dondurdu. 30 Temmuz Cuma günü saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınlarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu'nun cesetleri bulundu. Saldırının ardından ev de ateşe verildi. İtfaiye ekipleri alevleri kısa sürede kontrol altına aldı.

HDP ‘IRKÇI SALDIRI’ DEDİ, PROVOKASYON BAŞLADI

Acı olayın ardından başta terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP olmak üzere, her fırsatta kardeşi kardeşe kırdırmak için oyun üzerine oyun kuranlar, hiçbir somut bilgiye dayanmayan Dedeoğlu ailesinin Kürt olduğu için öldürüldüğü yönündeki iddiaları sosyal medyada servis etmeye başladı.

BAŞSAVCILIK: İKİ AİLE ARASI HUSUMET VAR, IRKÇI NEFRET İDDİASI GERÇEK DIŞI

İddiaların ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, "Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edildi. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup adli işlemler devam etmektedir" açıklaması yaptı.

KEŞİR’DEN ÇİRKİN PROVAKASYONA TEPKİ

AK Parti Genel merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, bu açıklamaya rağmen ‘ırkçı saldırı’ provokasyonu yapılmaya çalışılmasına sert çıktı. Keşir, “Konya’daki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Fail veya failler hukuka hesap verecek. Olay her yönüyle araştırılıyor. Maalesef, provokatörler de pusuda bekliyormuş. Bu da ayrı bir vahşet…” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden, "Cinnet" diyerek işi cinlere havale edip katliamı hafifletemezsiniz! Konya’da Irkçı Katliam” paylaşımı yapan Hülya Uğur Tanrıöver isimli akademisyene de tepki gösterdi.

AKADEMİSYEN İDDİASINA KAYNAK OLARAK ‘TECRÜBESİNİ’ GÖSTERDİ

Keşir, “Gerçekten soruyorum, ırkçı katliam olduğunu nereden biliyorsunuz? Hangi yetkiliden bilgi aldınız? Olay gerçekleşeli daha bir kaç saat oldu. Bu kadar kesin bir bilgiye nasıl ulaştınız? Samimiyetle soruyorum…” ifadelerini kullandı. Tanrıöver, Keşir’e cevap olarak  “10 yıldır kadın cinayetleri üzerine somut olarak çalışan, uzun saha çalışmaları yapmış, şu anda da benzer vakalara dair dava analizi yapan biri olarak ayrımcı şiddeti çok iyi biliyorum” sözleriyle iddiasına gerekçe olarak ‘tecrübesini’ gösterdi.

“BUNUN ADI UZMANLIK DEĞİL!”

Tanrıöver’in böylesine hassas bir meselede hüküm verirken kişisel tecrübesinden faydalandığını açıklamasına ‘Bunun adı uzmanlık değil’ diyen Keşir, “Anladığım kadarıyla, olay yeri fotoğraflarını incelemediniz. Delilleri görmediniz. Bilirkişi raporu okumadınız. Bir dosyaya bakmadan sadece tecrübelerinizle bu yargıya varmanın, bir de üstelik bunu sosyal medyada paylaşmanın adı uzmanlık değildir, kusura bakmayın…” ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ