Açıklanan fındık fiyatına değişik kesimlerden tepki gelmeye devam ediyor. Son olarak TSO Başkanı Metin Büyük açıklama yaparak konunun üreticiler için büyük önem taşıdığını ifade etti. Büyük ayrıca fındık fiyatı açıklamasının olumsuz etki yaratmasında Düzceli Milletvekillerinin büyük rolu olduğunu da söyledi.

"En büyük etken siyasilerin gereksiz açıklamalarıdır."

Büyük, “Olayların bu duruma gelmesinde en büyük etken siyasilerin gereksiz açıklamalarıdır. Düzceli Milletvekilleri fındık fiyatının geçen seneden daha yüksek olacağını söylediler ve bu söylemler yüksek fiyat beklentisine sebep oldu, Ancak açıklanan fiyat ellerinde patladı. “ dedi.

"Küçük üretici fındığını satmak zorunda"

Büyük, Hükumetin fındık konusunda sınıfta kaldığını da belirterek “Borçlu olan üreticinin Aralık ayını bekleyemeden fındığının %70 ini tüccara teslim edeceğini herkes biliyor. Çünkü küçük üretici fındığını satmak zorunda. Üstelik yüzde 10 – 12 enflasyon olan bir ülkede, fındığa Eylül-Aralık ayları arasında verilen 1 YTL'lik farkı anlamamız mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

"Elektriğe bir anda bu kadar zam yapılması yanlıştır."

Son bir yıl içinde elektriğe yapılan zamların sanayi kesimini de olumsuz etkilediğini söyleyen Büyük, bu konuda yapılan zamların yanlış olduğunu dile getirerek “ Enflasyonun yüzde 12'lerde olduğu bir ülkede elektriğe bir yılda yüzde 60 zam yapılması yanlıştır. 5 yıldır bu konuda zam yapılmadı ve bu zamana kadar beklenildi. Böyle yapılacağına bu yıllar arasında elektriğin periyodik olarak artması gerekiyordu. Bu konuda yanlış politikaların izlendiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.