Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük yapılan Meclis Üyesi seçimlerinin ardından geçen cuma günü meclis üyelerinin kararıyla tek liste halinde Başkanlık seçimlerine girerek yeniden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilmişti. Büyük, yeniden göreve başlamasıyla birlikte yapmayı düşündüğü çalışmalardan bahsetti.

Sanayicilerin çok önemli sorunları olduğunu söyleyen Büyük, “Sanayicilerimiz gerçekten çok zor günler geçiriyor. Öncelikli olarak bankalarla, banka müdürleriyle görüşüp bu konuyla ilgili destek isteyeceğiz. Biz sanayicilerin kararıyla yeniden bu göreve geldik. Bu nedenle sanayicilerin sorunları bizim sorunlarımızdır. Çalışmalarımızın önceliğini sanayicilerin sorunları oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

“OSB için yeniden girişimlerde bulunacağız.”

Organize Sanayi Bölgelerinde yeni yatırımlar için girişimlerin devam edeceğini de belirten Büyük, “Daha önce OSB'ler için yatırım yapmak isteyen sanayiciler vardı. Biz bunları yeniden değerlendireceğiz ve OSB'lerdeki yatırımları arttırmaya çalışacağız. Önümüzdeki süreçte bu konuda da önemli çalışmalar yapmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yönetim isterse yeniden OSB Yönetim Kurulu'na katılacağım.”

Yaklaşık iki ay önce Vali Bülent Kılınç ile Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in de katıldığı OSB'deki sanayicilerle yapılan toplantı da OSB Yönetim Kurulu'ndan ayrıldığını açıklayan TSO Başkanı Metin Büyük, yaptığı açıklamalarda yeniden OSB Yönetimine gireceği sinyalleri de verdi. Büyük, “ Yeni meclis üyeleriyle biraraya gelerek OSB Yönetimi için görüşeceğiz ve yeniden OSB Yönetimine gireceğiz. Seçimlerden sonra da İl Genel Meclis ve Belediye Başkanının da değişmesiyle birlikte yeni yönetimle birlikte OSB için toplantılara katılacağız.” dedi.

Yeni yapılacak TSO binası yeni yönetimle ele alınacak.

Özellikle park sorununun yaşanması nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası'nın Hastane Caddesi üzerindeki fidanlık arazisine yapılması konusu gündeme gelmiş hatta araziye TSO Binasının tabelası da dikilmişti. Yapılması düşünülen binayla ilgili bir gelişme yaşanmazken alınan bilgiye göre çalışmaların yapılması için TSO meclisine seçilen üyelerle birlikte yeniden kararlar alınacak.

Mevcut bina da park sorunu başta olmak üzere toplantı salonunun dar olması, şehirdışından gelen misafirlerin binayı bulmakta zorluk çekmesi gibi sorunlar yaşanırken yapılması düşünülen yeni binayla birlikte bu sorunların giderilmesi amaçlanıyor.

Yeni yönetimin özellikle bina için inşaat çalışmalarının ne zaman başlayacağı ve bina çalışmalarının ne şekilde yapılacağı konusunda kararlar alması beklenirken bu konunun yapılacak olan toplantılarda ön plana çıkması bekleniyor. Yeni meclis üyelerinin de konu ile ilgili düşünceleri alınacakken binanın inşaat çalışmaları için toplantılardan sonra gerekli yerlerle görüşmelerin yapılması da gündemde yer alıyor.