Düzce Valisi Cevdet Atay, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Yaşlıları en kıymetli varlıklarımız’ olarak nitelendiren Atay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünden bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olan ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yön gösteren kıymetli büyüklerimiz şüphesiz bizim en değerli varlıklarımızdır.

Ömürlerinin büyük kısmını, topluma ve ülkemize hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, hayatlarının sonuna kadar insan onuruna yaraşır bir şekilde, bakım talep etme hakları vardır. Şüphesiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Toplum olarak da şayet geleceğe daha umutlu bakmak istiyorsak çocuklarımıza, büyüklerimize göstermemiz gereken sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmak zorundayız.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle, tüm değerli büyüklerimize can-ı gönülden yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı, uzun ve sağlıklı ömürler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tüm dünyada her yıl 1 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yaşlı nüfusun toplum içindeki önemine vurgu yaparak şu ifadelerde bulundu: “Toplumumuzun önemli bir değeridir; yaşlılarımıza gösterdiğimiz hürmet. Büyüklerimize gösterdiğimiz sevgi, saygı ve ilgi ile bu alışkanlığımızı nesilden nesile aktarıyoruz. Hayat tecrübeleri ile bize hemen her konuda yol gösteren değerli büyüklerimize bugüne kadar taşıdıkları değerleri, öğretileri ve bizlere kattıkları için teşekkür ediyorum. Her zaman onların yanındayız, istek ve talepleri bizim için çok önemli. Bugünlerde kendilerinden özellikle rica ediyorum; salgın süreci hala devam ediyor. Virüsten korunmaya en çok onların dikkat etmesi gerekiyor. Bizler de onların emrine amadeyiz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu vesile ile çok değerli büyüklerimin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü tebrik ediyorum, sağlıklı, huzurlu, uzun bir ömür diliyorum.”

HABER: Mehmet GÜNESEN