Kamuoyunu uzun süre meşgul eden ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yaptığı açıklamayla iyice kızışan Başkan Mehmet Keleş ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük arasındaki gerginlikte son açıklamayı slayt eşliğinde belgeleri de göstererek Metin Büyük yaptı. Büyük, yaptığı basın açıklamasında ilk olarak konuyla ilgili görüşlerini sunarak yaptığı açıklamalara slayt eşliğinde belgelerle açıklık getirdi.

Başkan Büyük, yaptığı açıklamada TSO olarak bugüne kadar ne Mehmet Keleş'e ne de belediye hakkında bir şey söylemediklerini belirterek “ Kurumum adına, her şey için fikir yürütmem doğru değil. Daha açık söylüyorum, haddimi aşmam, haddimi bilirim. Son günlerde bu konuyla ilgili basına yayılan tartışmalar, kesinlikle siyasi değil ticaridir. Bir yanda ortağı olduğumuz Organize Sanayi Bölgesi'nde ki işleri, ihalesiz almak isteyen YEYPAŞ Şirketi, diğer yanda TSO'ya kayıtlı, iş bekleyen yüzlerce inşaat şirketi firmaları. Kimse kusura bakmasın, OSB'deki işleri YEYPAŞ, istediği fiyata alarak, elini değdirmeden Ankaralı müteahhite yaptıracak. Bunu TSO Başkanı olarak kabul etmem mümkün değildir “ şeklinde konuştu.

Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan işlerin fiyatlarıyla ilgili de açıklama yapan Büyük, “ Birinci OSB'de, güvenliği sağlamak için 2 kapı yaptırılacak. Peki fiyatı ne? Sakın ola şaşırmayın. KDV dahil 512 bin YTL. Diğer üçüncü kapı unutulmuş. O kapıda mecburen yaptırılacak, 3 kapının maliyeti 760 bin YTL. Bu bir hatadır. “ ifadelerini kullandı. OSB'de yapılan tel duvar işlerine de değinen Büyük, bu işi yapan firmaları sayarak, bir firmanın MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'a ait olduğunu dile getirdi.

Son olarak MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın kendisinin görevi bırakmasıyla ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Büyük, “ Ben nasıl eczacılığı bilmezsem, o da TSO'yu bilmez. İyi arkadaştır, kendisini severim. Ama 22 Temmuz seçimlerinden sonra, sıkıntılı dönem yaşıyor, öyle gözlemliyorum. Benim için dediklerini hoş karşılarım Allah selamet versin. O MHP'ye lazım. Kendisine başarılar diliyorum. Hakkımı da helal ediyorum “ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Metin Büyük'ün yaptığı açıklamalar, kamuoyunu daha uzun süre meşgul edeceğe benzerken bu konunun daha ne kadar devam edeceği ya da konunun kesinliğe kavuşması için ne tür çalışmalar başlatacağı ise şimdilik merak konusu olmaya devam ediyor.