Ekonomik krizin etkili olduğu şu günlerde Teşvik Yasası'nın bir yıl uzatıldığı haberleri zor durumda olan işverenlerin yüreğine su serpmişti. Teşvik yasasının uzatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, teşvikin uzatılmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Büyük, “Teşvikin uzatılacağını biliyorduk. Hükümet açıklamadan bizim çıkıp teşvik geri gelecek dememiz yanlış olurdu. Zaten piyasalarda sıkıntı var, fabrikalar maaş ödeyemez halde. Teşviğin uzatılmaması sadece bir hayal olurdu. Yasa şuan sadece 1 yıl uzatıldı. Bu yeterli değil önümüzdeki yıl yine uzatılacaktır. Sıkıntıları birkaç ayda aşmamız mümkün değil. Sanayicinin önü tıkanmış vaziyette ve şuanda piyasalarda büyük sıkıntı var. Her şey Başbakan'ın iki dudağının arasında. Bundan sonra da teşvik uzatılacaktır diye düşünüyorum. 1 yıl uzatılmasından da memnunum insanlar rahat bir nefes aldı. İkinci 6 ayda işler biraz daha iyi olabilir fakat yine de eski günlere geri dönmemiz zor.” ifadelerini kullandı.

“Dünya artık küçük bir köy.”

Ekonomik krizi de değerlendiren Küçük, “Yaşanan kriz sadece ilimiz, bölgemiz ya da ülkemiz ile ilgili değil dünya ile ilgili. Dünya artık küçük bir köy. İhracatta büyük sıkıntılar var. Otomotiv ve tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılar dünya ile bağlantılı. Bizim dışımızdaki ülkelerde yaşanan tüm sıkıntılar Türkiye ile paralel. Umutluyuz. Her sektör aynı değil, bazı sektörler krizi daha çabuk atlatabilir ama genelde dünyada bir sıkıntı var. Yerel seçimler var önümüzde bunlarda ekonomik kriz ortamında bir sıkıntı. 2009 yılının ilk 6 ayı ve 2010 yılı belki çok iyi olacak.” şeklinde konuştu.