Televizyon yorumcusu ve eski futbol hakemi Erman Toroğlu'nun, bir televizyon kanalında Gaziantep Futbol Kulübü'nün Romanya uyruklu teknik direktörü Marius Sumudica'yı eleştirirken kullandığı, ‘Böyle çingenelik olur mu? Bu çingenelik’ şeklindeki ırkçı sözleri, Roman kökenli vatandaşların tepkisini çekti.

Düzce Roman Kadınlar Derneği, Düzce Adliyesi’ne giderek ırkçı sözleri nedeniyle Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

“TOROĞLU ÇİRKİN SÖYLEMLE ROMANLAR’A HAKARET ETTİ”

Adliye çıkışı Öncü Haber’e konuşan Düzce Roman Kadınlar Derneği Başkanı Sibel Gün Çabuk, “Erman Toroğlu’nun bir spor kanalında bizlerle ilgili yapmış olduğu çirkin söylemi ‘Çingeneler, Çingeneler, Çingeneler’ diyerek biz Roman vatandaşlara hakaret etmesi nedeniyle hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

“ROMANLAR’I DERİNDEN ÜZDÜ”

Çabuk, “Erman Toroğlu isimli yorumcu milletimizi ve ırkımızı aşağılayıcı, rencide edici, küçük düşürücü, itibarsızlaştırıcı ve ırkçı açıklamalarıyla tüm bu ırkı taşıyan vatandaşlarımıza ‘Çingene’ ifadesini kullanarak hakaret etmiştir. Bu olay mensubu olduğumuz Roman camiasını derinden üzmüş, vatandaşlarımızın psikolojisini bozmuştur. Gençlerimizi bu olay ilgili olarak zor sakinleştirdik” ifadelerini kulandı.

“BİZLER BU ÜLKENİN ASLİ UNSURLARIYIZ”

Pandemi nedeniyle zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde mil etçe kenetlenildiğine vurgu yapan Çabuk, “Bu zor zamanda bizleri aşağılayarak toplumdan ayrıştıran bu konuşmalar, bu yorumlar bizleri derinde üzmüştür. Yaşanan bu olay dolayısıyla bu hakaretleri yapan Erman Toroğlu isimli şahıstan şikayetçiyiz. Bu hakaretlerden kamu davası açılarak cezalandırılmasını talep etmekteyiz. Bizler bu ülkenin asli unsurlarıyız” diyerek “Roman’dan terörist çıkmaz. Roman’dan bölücü çıkmaz. Roman’dan vatan haini çıkmaz. Bizler ülkesini, devletini, milletini ve bayrağını seven insanlarız” cümlelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN