Düzce Belediyesi'nden gelen "kapatma" önerisine olur veren Düzce İl Trafik Komisyonu, 4 Temmuz'da yayalaştırılan İstanbul Caddesi'nin tekrar araç trafiğine açılmasını gündemine aldı. Bu doğrultuda Düzce Belediyesi'nden fizibilite raporu hazırlanması istendi.

Eylül ayı toplantısında 'İstanbul Caddesi' görüşüldü
İstanbul Caddesi için 20 yıldır konuşulan yayalaştırma projesini kendi döneminde hayata geçiren Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, tramvay çalışmaları devam ederken istifa etti. Ancak 2 Ekim'de istifasını kamuoyuna duyuran eski Başkan Keleş görevi bırakmadan önce eylül ayı toplantısı için bir araya gelen Düzce İl Trafik Komisyonu, yeni düzenlemenin getirdiği olumlu ve olumsuz etkileri masaya yatırdı.

Komisyon belediyeden 2 ayrı rapor istedi
Düzce'nin en işlek caddesi olan İstanbul Caddesi'nin araç trafiğine kapatılmasının üzerinden geçen 3 aylık süreçte ulaşımda baş gösteren sıkıntıların değerlendirildiği toplantıda, Düzce Belediyesi'nden yeni bir planlama yapılması istendi. Buna göre; Düzce Belediyesi, komisyona, İstanbul Caddesi'nin araç trafiğine açılması ve bu haliyle kalmasına yönelik düzenlemeleri içeren 2 ayrı fizibilite raporu sunacak.

Çalışmaların seyri değişti
Komisyondan gelen bu hamle, şu günlerde tramvay projesine yönelik asfaltlamanın devam ettiği caddedeki çalışmaların seyrini de değiştirdi. Yaya odaklı yürütülen çalışmalar şimdi araç trafiği de göz önüne alınarak devam ediyor. Yolun tramvay hattı dışındaki kesimlerine Spor Sokak ve Gaziantep Caddesi'nde olduğu gibi taş döşenmesi ihtimali rafa kalkarken, şu günlerde hummalı bir şekilde asfaltlama çalışmaları yapılıyor.



Alternatif araç güzergahları yeniden belirleniyor
Öte yandan dekoratif aydınlatmaları, kavşak düzenlemeleri ve tramvay projesi ile milyonlarca liranın harcandığı caddede şimdi yeniden açılma ihtimali nedeniyle alternatif araç güzergahlarının belirlenmesine yönelik de belediye tarafından planlama yapılıyor. 



Tramvay Projesi ne olacak?
İki ayrı şekilde hazırlanacak raporun önümüzdeki aylarda komisyona sunulması beklenirken, ulaşıma açılsa da bu haliyle kalsa da tramvay projesinin uygulamaya konacağı öğrenildi.



Düzce İl Trafik Komisyonu'nun bazı cadde ve sokaklarda aldığı tek yön kararından trafikte ortaya çıkan sorunlar nedeniyle geri adım attığı bilinirken, bu hamlenin Düzce'nin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi için de gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER