Kaynaşlı'nın Şimşir Mahallesi'nde Otoban Gişeleri  ve D-100  karayolu arasında  futbol sahasında il dışından gelen fındık işçileri için kurulan Çadırkent'in durumu ve konumu hakkında yaptığımız haber üzerine yetkililer harekete geçti..
 
Çoğunluğunu Kırıkhan'dang elenlerin oluşturduğu bir kısım Suriyelilerin de bulunduğu Çadırkent'te kullanma ve içecek su ihtiyacının yanında seyyar mutfağının  bulunmayışı, çöplerin etrafa atılması gibi konuların ele alındığı haberimizin 
Çadrrkente yaşam şartlarının kontrol edilmesi için çalışmaların başladığı görüldü. Kaynaşlı Belediyesi Çadırkent'in sularını bağlarken, aydınlatma direkleri de tamir edildi.Olası bulaşıcı hastalıklara karşı da çadırkent sağlık taramasından geçiriliyor. Çadırkentin etrafının ilaçlanmasına başlandığı ve  çevrede görüntü kirliliğine yol açan çöplerinde zaman zaman toplanacağı öğrenildi.
 
Şimşirlik Mahallesi'nde Çadırkente yaşayan 350 fındık işçisinin yanında etrafta bulunan mahalle sakinlerinin de özlemle beklediği bu uygulamanın sürmesinin yanında her çadırda yaşayan ailelerin yemek ihtiyacını kendi imkanlarıyla ocaklar yakarak tedarik etmesi,  olası yangınları önleme açısından "seyyar mutfağı" zorunlu kılıyor.

HABER;E.TAYHAN