D-100 karayolu kenarında hizmet veren Özel Çağsu Hastanesi’ndeki sağlık skandalları bitmek bilmiyor.  Dün, Düzce’de 7 yaşındaki bir çocuğun Özel Çağsu Hastanesi’nde görevli acil doktorunun yanlış teşhisi yüzünden az kalsın canından olacağını haberleştirmiştik.

ÇAĞSU MAĞDURU VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Olayın ardından Çağsu Hastanesi’ne tepkiler çığ gibi büyüdü. Öncü RTV sosyal medya hesaplarından ve Öncü Haber İhbar Hattı’ndan onlarca vatandaş benzer bir şekilde sağlıklarıyla oynandığını ve Çağsu mağduru olduklarını iletti.  Mağdur vatandaşların yaşadıkları pes dedirtirken Çağsu Hastanesi için “hastane değil, derthane” yorumlarına neden oldu.

İŞTE O YORUMLAR

“DOKTORUN YANLIŞ TEŞHİSİ YÜZÜNDEN AKCİĞERİM PATLADI”

Adem Atik: Mehmet Akçay Organizede bir firmada fabrika doktoru iken bana da yanlış teşhis yüzünden akciğerim patladı. Benim ağrım geçmeyince Devlet Hastanesi’ne getirdi. Akciğerimin patladığını anlayınca beni orda bırakıp kaçtı gitti. Allah büyük Mehmet Akçay milletin sağlığıyla uğraşma. Yüksek mercilerden istirhamımdır bunların iyi bir incelenmesi gerekir.

Mehmet Merve Sarial: Her gidene acilden giriş yaptırır. Ağrı kesici iğne ve çıkışında 20 tl sabit ücret ödenen yere Çağsu denir.

Sündüs Güney: Demek ki tek yanan biz değilmişiz. Yıllar önce dünyanın parasını ödedik ama haram olsun.

“ANNEME AĞRI KESİCİ DİYE ANESTEZİ İĞNESİ YAPTILAR”

Esra Çabuk Terzioğlu: Anneme de ağrı kesici yerine epidural anestezi iğnesi yapmışlardı. O günden sonra asla gitmem.

Fatma Tunalı: Acil doktoru hiç ilgilenmiyor paranla rezillik. Başka bir şey değil.

“YILLARDIR MİDE FITIĞI DİYE ÖNLERİNE GELENİ AMELİYAT ETTİLER”

Burhan Karaca: Valilik yeni mi uyanmış? Yıllardır mide fıtığı var diye önüne geleni ameliyat yaptılar.

“AYNISINI KIZIMA YAPTILAR”

Selman Mezarcı: Aynısını benim. Kızıma yaptılar 1 gün önce gece götürdüm karın ağrısıyla gaz dediler geçtiler. Bir gün sonra çocukta apandisit çıktı ve acil ameliyata alındı Devlet Hastanesi’nde. E nabız kayıtlarımızda mevcuttur. Bu kadar boş vermişlik… Hadi büyüklere anlıyoruz çocuklara bari yapmayın. Sözde özel hastane, gece ultrason çeken nöbetçi doktorları bile yok.

“AZ DAHA BENİ ÖLDÜRÜYORLARDI”

Şeref Öz : Beni de az daha öldürüyorlardı. 10 iğne verdi yolladı. 8. iğnede tekrar gittim.  “o sen daha kötü olmuşsun” deyip Araştırma ’ya gönderdi. Hemen ameliyata alındım. 10. iğneyi bekleseydim şimdi yoktum.

“YENİ DOĞAN ÇOCUĞUMU FELÇ BIRAKACAKLARDI”

Halil Büşra Güldal: 4 yıl önce Bolu’da ki hastanesi ihmalkârlıkları yüzünden yeni doğan çocuğumu göz göre göre ya felç bırakacaklardı ya da öldüreceklerdi. Tanıdık vasıtası ile çevre ilde yeni doğan yoğun bakım ayarladık ve çocuğumuzu son anda kurtardık. Ve şu an 3 senedir fizik tedavi görüyor hataları yüzüden. Sağlık Bakanlığı’na şikayet ettim ama dönüş falan olmadı.

Berat Efe Ertuğral: Aileye geçmiş olsun… Basit bir idrar enfeksiyonunu bile anlayamayan bir acil servis sorumlusu maalesef, koskoca hastane ama acilde bir ultrason cihazı bile yok... Doktorumuz maşallah gözlerini kullanıyor cihaz olarak ve hemen teşhisi koyuyor. Verilen paraya mı acıyalım, tedavi olamadığımıza mı, yoksa böyle mesleğine saygı duymayan doktorların varlığı namı bilemedim.

“ÇOCUĞUM BİR HAFTA UYUYAMADI”

Şenol Benli: Birkaç sene önce benim çocuğumu da bedavadan ne uğraştırdılar. Çocuk bir hafta uyku uyuyamadı daha kötü oldu.  Sonra reklama girmesin bir doktorla görüştük çocuk doktoru yapılan tedavinin yanlış olduğunu çocuğun bu şekilde daha kötüye gideceğini söyleyip kendisi tedavi etti ve 1 hafta uyumayan bebek o gece uyudu.

 “BİR AY BOYUNCA NELER ÇEKTİĞİMİZİ BİR ALLAH BİLİR”

Soner Mutlu Ilgaz: Çağsu kapatılmalı. Benim çocuğum fmf hastası. Alerji testi yapmadan bir ilaç kullandırdılar.  Ankara'da profesör bir doktora çıkardım. Bir daha o hastaneye götürme çocuğunu dedi. Hâlbuki hamilelik doğum bütün ay kontrolleri her şeyimi orada en özellerinden yaptırdım.  Bir alerji testi yapmamız lazım deseler sanki yapmayın diyecekmişiz gibi çocuğumun hayatını hiçe saydılar. Verdiğim paraları da helal etmiyorum çocuğum bir ay boyunca neler çekti bir ben bir Allah bilir. Kesinlikle kapatılmalı hastane değil ticarethane olmuş orası.

“İYİ DOKTORLARIN HEPSİ GİTTİ”

Ne hale geldik resmen kendi paranla ölüme gidiyorsun birde özel hastane ÇAĞSU bu kadar ihmalkar ve dikkatsiz olamaz yani Zaten ilk açıldığında Sivrikaya Özel Hastaneydi. Sonra başka biri aldı Çağsu olarak ismi değişti ve ilk açıldığı zamanki iyi doktorların hekimlerin hepsi gitti şu anki hekimlerde hiç iyi değil. Vallahi kime güvenip de canımızı emanet edeceğiz. Ben kendi adıma konuşuyorum açıkça söylemem gerekiyorsa korkuyorum. 7 yaşındaki meleğe bunu yapan sana bana neler yapmaz Allah bilir.

“HASTANENİN RUHSATI ALINMALI”

Köksal Atmaca: Doktorluk mesleğinde asla torpil olmamalı sağlığımız söz konusu bu çocuk zehirlenip vefat etseydi sorumlusu kim olacaktı? Böyle bir durumda değil doktor hastanenin ruhsatı alınmalı ki bak o zaman işini nasıl doğru yapıyorlar.

“ÇOCUĞUMA HİÇBİR ŞEY YAPMADI”

Aykut Melike Baki: Aynen bu doktor şikâyet edilip gitsin. Çocuğumu ishal, ateşi olup acildeki o doktora götürdüm. Hiçbir şey yapmadı. Çocuğumu muayene bile etmeden eve gönderdi. Öbür gün tekrar çocuk doktoruna götürdüğümde çocuğuma yatış verdiler. Bir sürü serum yediği halde çocuğum anca kendine gelmeye başladı.

Niğmet Kocatürk: Bir önceki isim ile de aynıydı hiçbir şey değişmemiş hastane biz yandık bundan sonrası Allah'a emanet.

“KIRIK PARMAĞIMA ‘BİR ŞEY YOK’ DEDİLER”

Özgür Hacer Gündoğdu: Ben iş kazası geçirdim sağ ayak parmağına panel düştü beni Çağsu Hastanesi'ne götürüldüm. Çekilen röntgen de doktor senin parmağımda bir şey yok dedi. Ben de o gün için rapor alıp devlet hastanesi gittim. Parmağımda çatlat olduğunu söylediler 1 hafta rapor verdi doktor.

Yetkin Pınarcı: Bu hastanene pandemiyi fırsat bilerek insanları soymuştur. Ve soymaya devam ediyor...

Hakan Kar: Sanki hizmet için mi orada hayır tabiki. Siz normal hasta girişinizi yapın biz içerde gerekeni yapacağız sözünü hep duyarsınız. Buyurun deneyin acile bir gidin.

“PARAYI SAĞLIĞIN ÖNÜNE KOYUYORLAR”

Şenol Can: Çağsu Hastanesi parayı sağlığın önüne koyuyor. İşleri güçleri para olmuş. Böyle bir hastaneyi Düzce’de istemiyoruz sanki hastane değil ticarethane.

Bahri Bedirhan: Sigortam yok diye 275 sadece gözümdeki çapağa istediler ilaçlar falan hariç hastane sadece para kazanmak için kurulmuş sağlık için değil.

İŞTE TÜM BU GELİŞMELERE YOL AÇAN O OLAY

http://www.oncurtv.com/duzce/7-yasindaki-cocuk-canindan-oluyordu-h150336.html

HABER: Mehmet GÜNESEN

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr