AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, yeni yerinde yayın hayatına devam eden Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve medya yöneticileri tarafından kapıda karşılanan Milletvekili Çakır, bir çok iş kolunda faaliyet gösteren Türkseven Şirketler Grubu’na yeni adım attığı medya sektörünün hayırlı olması temennisinde bulundu. Ünsal nezdinde Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven’e başarılar ve selamlar ileten Çakır, gündeme ilişkin Öncü mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

“AK Parti olarak İstanbul Seçimleri’ni biz verdik”

İlk olarak 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri’ni değerlendiren Çakır, “AK Parti olarak biz İstanbul’da kaybettik demiyoruz. AK Parti olarak İstanbul Seçimleri’ni biz verdik.” diyerek dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Çakır şunları kaydetti:

“23 Haziran İstanbul Seçimler ülkemiz için hayırlı olsun. Kazanan Ekrem İmamoğlu’na hayırlar diliyorum, tebrik ediyorum. İnşallah hayırlısı ile İstanbul’a hizmet eder. Tabii ki İstanbul önemli bir merkez ve il. Yaklaşık günü birlik 20 milyon insanın yaşadığı, sayılı nüfusun 16 milyon olduğu, 10 buçuk milyon seçmeni olan bir yer. Dolayısı ile ciddi öneme haiz. Ancak AK Parti olarak biz İstanbul’da kaybettik demiyoruz. AK Parti olarak İstanbul Seçimlerini biz verdik. İnanın biz verdik. Neden bunu söylüyorum. Bizim bir takım siyasi yol haritasında bireysel olarak veya siyasi kimlik taşıyanlar olarak yaptıklarımızı ve yapılanları alt alta topladığınız zaman, İstanbul Seçimlerini kaybetmedik, biz verdik. Bu sonuçla ne olur. İstanbul’un meclisi bizim. 50 üye fazlamız var. İlçelerin çoğu bizde. Dolayısı ile İstanbul’da böyle bir denge sağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı’ndan ancak, burada belki de bir denge unsuru oluşmasından dolayı, eğer olumlu veya olumsuz bir fatura kesilecekse paydaşlara dağıtma imkânı veya bir serzeniş olacaksa her iki taraftan da bu işin sorumluluğunu taşıyanlara bir arada bu sorunun aktarılacağı için bence böyle bir dengenin oluşmasına da sebep oldu.”



“Biz de kendimizi check edeceğiz”


AK Parti olarak İstanbul Seçimleri’nin sonuçlarını mercek altına aldıklarını vurgulayan Milletvekili Fahri Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

“Hani derler ya ‘bir musibet bin nasihatten evladır.’ Biz AK Parti olarak bu seçimin sonuçlarını irdeliyoruz. 17 yıldan beri seçimle uğraşıyoruz. Bilakis parti kurulmasından itibaren bulunduğum için bunları çok iyi biliyorum. Şu ana kadar 14 tane seçimi kazanıp, 1 İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini, özellikle ifade ediyorum kendi elimizle vermemiz dünyanın sonu değil. Biz de kendimizi check edeceğiz. İnsanız hata olabilir. İnsanız eksik olabilir. Bunları da tamamlama imkanımız olacak. Hiç şüphesiz İstanbul Seçimleri Türkiye için önemli, AK Parti için de o kadar önemli.”

“Kayyum var ama verimli çalışmıyor”

Düzce’de kapatılan FETÖ şirketlerinden alacağı olan ancak uzayan kayyum süreci yüzünden mağduriyet yaşayan vatandaşların hatırlatılması üzerine Çakır, önemli bir noktaya temasa etti.

“Kayyum derdi ülkenin derdi.” diyerek söze başlayan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, şunları kaydetti:

“Kayyum; niteliksiz, niceliksiz, bu mesleğin uzağında veya çok alakasız kimselerden olur ise bu konularda randıman almak hem kolay olmuyor, hem de hızlı olmuyor. Dolayısı ile bu kayyumlarla alakalı TMSF ya da devlet kendisi yasal süreç içerisinde, FETÖ’cülerin fındık verenlere, alanlara, malı, gayrimenkulü ve birtakım işyerlerine kayyum atadı. Kayyumlar da buraları tasfiye ederek, alacağı varsa alıp, işetiliyorsa işletip, FETÖ’den alacağı olan masum vatandaşa ödeme planı yapıyor. Burada çok olumlu örnek de var. Değerini ikiye katlayan firma oldu. Kayyuma geçtikten sonra güzel bir örnek. Hatta hisse değerleri bile yükselmiş. Bizim Düzce ölçeğinde adam fındık vermiş. Fındığı verdiği kişi FETÖ’cü. FETÖ’cü kaçmış gitmiş. Adamın alacağı duruyor. Kayyum var ama verimli çalışmıyor. Kayyuma bir kırık notu verelim. Bunun dışında bu sistematik olarak ilerliyor. Malını alacaksınız. Bütün yasal süreci bitirdikten sonra Düzce ölçeğinde biraz da bu işe vakıf değilseniz, ister istemez süreç uzuyor. Alacaklı sıkıntı içerisinde kalıyor.”



“Kayyumların yetersiz olduğunu biliyoruz”


‘Kayyumlar maaş için süreci uzatıyor’ iddiasına da açıklık getiren Çakır, şu ifadeleri kullandı:

“İnsan olan yerde her şey olabilir ama ben buna bağlamayı doğru bulmuyorum. Çok sayıda kayyuma ihtiyaç duyuldu. Düzce’de siyasi kimliğimizle bize de müracaat ediliyor. Dolayısı ile ‘benim filancada alacağım var.’ Alacağını istiyorsun da, sen paranı devlete vermedin. Fahri Çakır’a da vermedin. AK Parti’ye de vermedin. Sen gittin paranı x şahsına ve şirketine verdin. Dolayısı ile bu ortaya çıktı. Vatanına ihanet eden insanlara verdin. Bu insanların malını devlet alıp yine çarçur etmiyor. Zayi olmasını önleyip, buradan bir şey çıkartırsa sana verecek. Bu da öncelik sırasına göre verilecek. Bunun nasıl yapıldığına dair bir bilgim yok açıkçası. Ama bu konuda çalışmanın yavaş ilerlediğini ve kayyumların yetersiz olduğunu biliyoruz. Biz elimizden geldiği kadar kayyumu Düzce ölçeğinde dile getiriyoruz. Hatta bir tanesinde bu konularla alakalı borçların ödendiğini biliyorum. Ama yeterli olmadığını da biliyorum. Biz elimizden geldiği kadar hızlı yürümesi için destek sağlamaya devam edeceğiz.

Haber: C.ÜSTÜNER
Görüntü: T.BEKTAŞ