Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün Çakırlar Mahallesi ziyaretinde gençlerin dile getirdiği çöplerin toplanması ve temizlik çalışmalarının sıklıkla yapılması konusunda el birliği yapıldı. Mahalledeki gençlerden oluşan Gençlik Birliği ve Dayanışma Derneği ile Düzce Üniversitesi Genç İz topluluğu üyeleri, Çakırlar'a gönderilen Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte mıntıka temizliği yaptı.


"Talebimiz hemen çözüme kavuştu"
Çevrede bulunan çöpleri ekiplerle birlikte toplayan gençler çevre kirliliğinin önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, "Sayın bakanımız mahalle ziyaretine geldiğinde kendisi ile konuşmuştuk. Talebimiz hemen çözüme kavuştu. Temizlik ekibi burada gereken tüm çalışmayı yaptı. Biz de vatandaşlık görevimizi yapıyoruz, yaşadığımız ortamı temiz tutmak bizlerin görevi. Daha bilinçli bir nesil olmalıyız. Ekiplerimize yardımcı olmak istedik. Buradan tüm Düzcelilere sesleniyoruz. İlimizi temiz tutalım, üzerimize düşeni yapalım. Sayın Bakanımıza bize gösterdiği ilgi ve alaka için bir kez daha teşekkür ediyoruz." dedi.

Örnek niteliğinde çalışma

Çalışmanın herkes için örnek niteliği taşıdığına dikkat çeken Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri de yaptıkları açıklamada "Temizlik seferberliğimizin özellikle gençlerde böyle bir etki oluşturması bizi çok mutlu etti. Ekiplerimize bu konuda yardımcı olarak örnek bir davranış sergilediler. Bu tür girişimleri gelecek neslin daha bilinçli olması ve farkındalık yaratması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Dernek ve topluluk üyelerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Peyzaj düzenlemesi tamamlandı

Öte yandan Düzce Belediyesi şehir merkezinin muhtelif noktalarında bakım onarım ve temizlik çalışmalarına devam ediyor. Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler belirlenen program çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Darıcı Mahallesi'nin parkında peyzaj düzenleme ve duraklarda yürütülen temizlik çalışmaları ile gerekli çevre düzenlemelerini tamamladı. HABER:C.ÜSTÜNER