Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve rektör yardımcıları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel basın mensupları ve ajans temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Rektörlük konferans salonunda düzenlenen sohbet havasında geçen kahvaltının ardından sinevizyon gösterisi eşliğinde Düzce Üniversitesi'nin çalışmalarından bahseden Rektör Çakar, sözlerine teşekkürle başladı.





Her yıl Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir araya geldiklerini anımsatan Rektör Çakar, gazetecilere ve ajans temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

"Her yıl kat edilen yola yenilerini ekliyoruz"
Bu buluşmanın üniversitenin 2019 yılı çalışmalarını anlatmak için de bir fırsat olduğuna dikkat çeken Rektör Çakar, şöyle konuştu:
"İnşallah önümüzdeki yıl daha iyi bir motivasyonla sizlerle buluşuruz. 2019 yılına dönüp baktığımızda her yıl kat edilen yola yenilerinin eklendiğini görüyoruz. Akademik başarılar, yapılanma, ihtisaslaşma çalışmaları ve daha birçok faaliyetle Düzce'de elimizden geldiğince iz bırakmaya çalışıyoruz. Hatrı sayılı eserler bırakmak için çalışıyoruz."

"Öğrencilerimizin yüzde 90'ı Düzce dışından geliyor"
Düzce Üniversitesi'nin her yıl öğrenci sayısını arttırdığına işaret eden Rektör Çakar, sözlerine şöyle devam etti:
"Yabancı öğrenci oranımızı yüzde 6 oranında arttırdık. Öğrencilerimizin yüzde 90'ı Düzce dışından geliyor. Yani onlar birer turizm elçileri. Bu doğrultuda ilimizin de bu hassasiyetle öğrencilerimize yaklaşacağını umuyoruz. Öğrencilerimizin Düzce'yi bir üniversite şehri olarak anarak, ilimizden ayrılacağını düşünüyorum."

"37 farklı ülkeden yaklaşık 700 öğrencimiz var"
2019 yılında uluslararasılaşma alanında da öne çıkan bir üniversite olduklarını kaydeden Çakar, şöyle devam etti:
"Yabancı ülkelerle yapılan anlaşmalarımıza 30 farklı işbirliği anlaşması ekledik. 37 farklı ülkeden yaklaşık 700 öğrencimiz var."





"İdari personel olarak kan kaybettik"
Hastanede idari personel olarak kan kaybettiklerini belirten Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, gerekçe olarak 1 Nisan 2018 tarihinde taşeron personele kadro hakkı tanınmasına bağlı olarak bazı personel ile şartları taşımaması nedeniyle yolları ayırmak zorunda kalmalarını gösterdi.

"Propolisin birçok amaçla ticarileşmesini sağlayacağız"
Düzce Üniversitesi olarak arıcılık ve arı ürünleri alanında yürüttükleri çalışmalardan da bahseden Çakar, "Propolis gerçekten çok önemli bir şifa kaynağı. Ekolojik ve doğal pas önleyici özelliği var. Bu özelliği ile propolisin sadece gıda değil başka amaçlarla da ticarileşmesini sağlayacağız." dedi.

Hedef 2021'de ilk organ nakli
Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde günlük 2 bin 500'den fazla poliklinik hizmeti verildiğini aktaran Çakar, ayrı bir mekanda yapılandırılan çocuk aciline sahip bölgedeki tek üniversite hastanesi olduklarını vurguladı. Ayrıca Organ Nakli Merkezi olarak önümüzdeki yıl ilk organ naklini hastanede gerçekleştirmeyi hedeflediklerin belirten Rektör Çakar, merkezde bunun çalışması içerisinde olduklarını aktardı.

"1 ayda 300'den fazla anyijo işlemi gerçekleştiriliyor"
Hastaneye şehir dışından gelen hastalar hakkında da bilgiler veren Çakar, "Hastanemizde yüzde 30 Zonguldak, yüzde 8 Bolu ve İstanbul'dan da ciddi oranda hasta sirkülasyonu geliyor. Sürekli yeni cihazlar alıyoruz. 3 yıldır mücadele ettiğimiz 2. anjiyo cihazımızı hastanemize kazandırdık. 1 ayda 300'den fazla anyijo işlemi gerçekleştiriliyor. Mevcut hastane binamızın tadilatı devam ediyor. Güşlendirme çalışmalarımız sürüyor. 2020-2021'de yataklı servislerimizi yepyeni bir görünüme kavuşturmuş olacağız."

3 binanın yapımı sürüyor.
Üniversite kampüsünde kapalı alanlara yenilerini eklediklerini kaydeden Çakar, "Kütüphane, sağlık bilimleri fakültesi ve spor bilimleri fakültesi olmak üzere toplam 60 bin metrekara alanda 3 binamızın yapımı sürüyor." diye konuştu.

"Son 4 yılda öğrenci sayısını yüzde 30 arttırdık"
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, son 4 yılda öğrenci sayısını yüzde 30, genel bütçeyi yüzde 57, hastane performansını yüzde 30 ve toplam kapalı alanı ise yüzde 35 oranında arttırdıklarını belirtti.


HABER: C.ÜSTÜNER
KAMERA: M.AKTÜRK