Bağlantı Yolu karmaşası yapılan çalışmalarla sona ermeyi beklerken yoldaki 2. etap çalışmalarını İl Özel İdaresi devraldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel bağlantı yolunun Kervan Kavşağı girişindeki yonca yolun tamamlanması ile birlikte Yenikent tarafından gelen sürücülerin hem Merkez'e hem de Ankara istikametine dönebileceğini belirtirken, “ Köprü öncesindeki yonca kavşak ise Yenikent yönünden gelen sürücülerin İstanbul istikametine dönebilmelerini sağlıyor. Çalışmalarımız yaklaşık 1 ay içinde tamamlanacak. “ dedi.

Yenikent 2. Etap çalışmalarının 12 Eylül 2008 tarihinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 4 milyon 900 bin YTL keşif bedelle bir yapı denetim firmasına devir edildiğini kaydeden Üstünel, Fiskomar önünden yapılacak göbek sayesinde Yenikent'ten gelen araçların hem Ankara hem de İstanbul istikametine dönebileceğini söyledi.

Üstünel ayrıca bağlantı Yolu'nun Yenikent ile bağlantısını sağlayan kısmın tek yön olarak bugün itibariyle açılacağı müjdesini verdi. Yenikent'ten Merkez'e gitmek isteyen sürücüler artık bu yolu kullanabilecek. Merkez'den Yenikent'e giriş yönünün ise kervan mevkiindeki yonca kavşak çalışmalarının tamamlanması ile başlanacağı bildirildi.