Çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü tamamlanamayan Gümüşova Düzce arasındaki duble yol çalışmalarının ilk etabının bitiminden sonra ikinci etap çalışmalara başlayacağı öğrenildi.
D100 Karayolu Gölyaka Düzce Küçükmelen Mevkiine kadar olan kısmın bir an önce bitirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü aynı çalışmanın Gölyaka Sapağı ile Gümüşova arasında neden yapılmadığı konusunda yetkililerin verdiği bilgiye göre her iki ihaleyi aynı firma aldı.
Ve bu firma elindeki işmakinası ve insan gücünü ikiye böldüğünde işin daha yavaş ilerleyeceği için ilk etapta tüm yoğunluğu bir bölgede toplayıp Gölyaka Sapağından Düzceye kadar olan kısım bitirilecek ve ardından aynı ekip Gölyaka Sapağı ile Gümüşova arasındaki duble yol yapımına başlayacak.
Diğer yandan D100 Karayolu ile Gölyaka ilçesinin bağlantı yolunda çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiği Gölyaka yolundada iki ayrı bölge tesbit edildiği ve yolun bir kısmının yakın zamanda bitirileceği ve trafik akışına açılacağı her iki yoldada çalışmaların yoğun bir şekilde çalışarak zamanında hizmete gireceği bildirildi.
Karayolları tarafından Düzce Yığılca karayolunda yıllardır yapımı istanen bariyer çalışmalarınında yapıldığı sık sık kazaların meydana geldiği Yığılca yolununda iyileştirme çalışmalarının yine karayolları ekipleri tarafından yapımının sürdürüleceği bildirildi.