Olay 30 Ekim Pazar günü saat 12.00 sularında Camikebir Mahallesi Rıhtım Caddesi üzerinde bulunan Halk Kütüphanesi civarında meydana geldi.

Camikebir Mahalle Muhtarı Arif Arslan mahallenin eksiklerini tespit etmek için rutin olarak gerçekleştirdiği yürüyüş aktivitesi esnasında bölgeden geçerken bir yavru kedinin sesini duydu.

Sesin geldiği yöne yoğunlaşan Arslan, sesin rögardan geldiğini fark etti.

Kendi imkânlarıyla kediyi düştüğü yerden kurtarmaya çalışan Arif Arslan, başarılı olamayınca Düzce Belediyesi İtfaiye Ekiplerine haber verdi.

İtfaiye Ekiplerinin yoğun çaba harcayarak kaldırabildikleri rögar kapağının derinliklerine düşen yavru kedi, uzun uğraşlar sonucu kurtarılabildi.

MUHTAR VATANDAŞLARIN TAKDİRİNİ KAZANDI

Mahalle Muhtarı Arif Arslan’ın, kedi yavrusunu kurtarmaya çalışan ekiplere yardım ettiği anlar vatandaş kameralarına yansırken, kurtarma operasyonunu izlemek için bölgeye gelen, çocuk ve yetişkinlerden oluşan kalabalık, Mahalle Muhtarı Arif Arslan’ı bu hassas davranışından dolayı takdir etti.

Kedinin kurtarılmasıyla derin bir nefes alan bölgedeki vatandaşlar, Düzce Belediyesi İtfaiye Ekiplerine de teşekkür etti.