Kızılay Düğün Salonu'nda başlayan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamalarına Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Keleş. Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan kutlamalarda konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Din Görevlilerinin aslında insanlığa hizmet ettiğini belirterek,’’ Bir köye gittiğinizde, duyuru yapacağınız zaman köy imamını sorarsınız. Çocukların okula gitmesini istediğinizde yine imamdan yardım istersiniz. ve bizim insanımız cami söz konusu olduğunda Devletten yardım ister ama bir bakarsınız ki, en fakir mahallede bile cami yapılıp hizmete girmiş. Cami ve Din Görevlileri bu anlamda insanlığa hizmet veriyor.’’ diyerek camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle din görevlilerini kutladı.

Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar Diyanetin kuruluşu ve İslam Tarihi hakkında bilgiler verdikten sonra, Türk Milletinin İslamı en iyi şekilde temsil eden Millet olduğunu söyleyerek,’’ Dünyanın dört bir yanına dağılan yüce Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oralarda İslamı en şerefli şekilde temsil edip, İslam adına şerefli bir şekilde hizmet veriyorlar.’’ dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamalarında Din Görevlilerinin katıldığı Şiir, Hutbe, Ezanı güzel okuma, Kuran-ı güzel okuma ve hafızlık dallarında dereceye girenlere. Ödülleri verildi. Şiir dalında Türkiye birincisi olan, Düzce Beyköy Beldesi Kültür Mahallesi Cami İmamı Mehmet Cengiz'in “Sultanım Efendim” isimli şiiri ile kazandığı ödülünü Düzce Valisi Bülent Kılınç verdi.