Diyanet, artan terör olayları, şehit olan güvenlik güçleri ve hayatını kaybeden vatandaşlar nedeniyle bu haftanın hutbesinde ‘kardeşlik’ vurgusunu ön plana çıkardı.“Kardeşlik duvarında gedik açmalarına izin vermeyin” denilen hutbede şehitler için de dua edildi.
“Birliğimizi, Beraberliğimizi, Kardeşliğimizi Muhafaza Edelim.” şeklinde seslenilerek “Bugün de zorlu bir süreçten, ağır bir imtihandan geçiyoruz. Sınırlarımızın bittiği yerde savaş başlarken, zulümden kaçan milyonlarca insan vatanımıza sığınırken, bizi de ateş çemberinin içine çekmek isteyenler var. Bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler var. Askerlerimiz, polislerimiz, nice masum evladımız şehadet şerbetini içti. Analarımızın yürekleri, yavrularımızın hayalleri dağlandı. Derin bir hüzün içindeyiz. Elbette bu zor günler de geride kalacak. Allah’ın yardımıyla yaşadığımız acıların üstesinden gelecek, huzura ve sükûna yeniden kavuşacağız”denildi.
Kimseye suçlayıcı davranılmaması, tahriklere kapılarak sokağa çıkılmaması uyarısında bulunulan Cuma hutbesinde “Gücünü ve bütünlüğünü koruyarak dünyaya umut ışığı olmaya devam etmek bu milletin harcıdır. Birbirimize hakkı ve sabrı, şefkati ve merhameti tavsiye etmenin tam zamanıdır. Akl-ı selime, bin düşünüp bir söylemeye, hayra çağırıp şerre dur demeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.”denildi.