Mayıs ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü tarafından yıkılan Çamköy Mahallesi’nde ki metruk binaların halen temizlenmemesinden vatandaşlar şikayetçi. Öncü Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, binaların 6 ay önce yıkıldığını fakat temizle çalışmalarının hala yapılmadığını belirtti.
 
“Burayı bir an önce kaldırın.”
Belediyenin yıkılan binayı kaldırmadığını söyleyen vatandaş şöyle konuştu: “Belediye burayı yıktı ama kaldırmadı. Diğer yıkılan yerlerin hepsi kaldırıldı ama benim evimin önü hala kaldırılmadı. Çocuklarım dışarı çıkamıyor. Yetkililere gittim çözüm için. Yetkililer benden para istediler buradaki inşaat yığınını kaldırmak için. Diğer yıkılan yerleri kaldırdılar ama burayı kaldırmıyorlar. Benim çoluk çocuğum dışarı çıkıp oynayamıyor.  6 yaşında evladım var evinin önüne çıkamıyor. Bütün yetkililere sesleniyorum. Burayı kaldırın. 6 ay oldu burası yıkılalı. Ben belediyeye sesleniyorum. Burayı bir an önce kaldırın. Eşim hamile doğum yapacak. Belediyeden bir çözüm bekliyoruz.”

 

“Romanız diye mi böyle yapıyorlar?”
Uzun zamandır binaların temizleme işleminin yapılmadığını belirten vatandaş şunları söyledi: “Belediye burayı yıkmasını becerdi ama kaldırmasını beceremedi. Yazıklar olsun herkesin çoluk çocuğu var. Romanız diye mi böyle yapıyorlar ? Geldiler buraya yıktılar öylece bırakıp gittiler. Ayıp denen bir şey var. Yaklaşık 6 aydan beri burası böyle ve buradaki insanlar böyle yaşamaya çalışıyor burada. Buradaki pislikten çocuklar burada oynayamaz oldu. Madem bir hayır yaptınız metruk binaları yıkıp temizleyeceğiz dediniz yıktınız ama temizlemediniz. Buraları temizleyen  yarım yamalak yapmayın bu işi.”

 

Son olarak mahallede hala yıkılmayan metruk binalar olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden bu binalarında yıkılarak temizlenmesini istedi.