Anadolu’yu ele geçirip, Türk Milleti’ni yok etmek isteyen Avrupa’nın güçlü devletleri 1. Dünya Savaşı’nı fırsat bilerek öncelikle İstanbul’u işgal etmek için büyük bir donanma ile Çanakkale Boğazı’na geldiler.

Türk Ordusu karşısında hezimete uğrayan İngiliz ve Fransızlardan oluşan itilaf devletleri bu sefer, sömürgelerinden getirdikleri askerlerle Gelibolu Yarımadası’ndan saldırıya geçtiler. Türk askeri karşısında sonuç alamayan düşmanlarımız büyük kayıplar vererek ve “ Çanakkale Geçilmez” diyerek, geldikleri gibi gittiler.

 

Türk Milleti, Çanakkale Savaşlarının sonunda İstiklal Savaşı’nın ve yeni Türk Devleti’nin milli önderine ve kahramanına sahip oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını, Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazdırdı.

  Etkinlikler düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Sabah 07.00’de başlayan etkinlikler, gün boyu devam edecek. Günün başlaması ile birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar bayrak ve Atatürk posterleriyle donatılacak.Düzce Valiliği tarafından hazırlanan program saat 10:00’da Şehitlikte çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından saygı atışı yapılacak. Ardından Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen bir subay günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Vali Vasip Şahin tarafından Şehitlik defterinin İmzalanmasının ardından şehit kabirleri ziyaret edilecek.

Program daha sonra Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Salonunda devam edecek. Fen Lisesi Müdürlüğünce Hazırlanan Program saat 10.45’de başlayacak. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan