18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Miletvekili Ayşe Keşir ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü birer mesajı yayımladı. Mesajlarda büyük zaferin Türk milleti için önemine vurgu yapıldı.

“Milletimizin birlik, beraberliğinin asla bozulamayacağının en açık delilidir”
Vali Zülkif Dağlı, yüce Türk milletinin tarih boyunca, vatanını, hürriyetini ve istiklalini korumak için emsalsiz cesaret ve fedakârlıklar gösterdiğini ve tarihini şanlı zaferlerle doldurduğunu belirterek, mesajını şöyle sürdürdü: “18 Mart 1915'te elde edilen Çanakkale Deniz Zaferi de bu eşsiz fedakârlık ve cesaretin billurlaşmış abidelerinden biridir. Canlarını feda ederek 'Çanakkale geçilmez' dedirten, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale'de kazanılan bu zafer milletimizin birlik, beraberliğinin ve kardeşliğinin en güzel örneği ve bunun asla bozulamayacağının en açık delilidir. Tarih boyunca gerek toprak bütünlüğüne gerekse birlik ve beraberliğine yönelik pek çok saldırıya maruz kalan şanlı Türk milleti, son dönemlerde ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses tek nefes olmuş; asil bir duruş sergilemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı günde tüm Düzceli vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

“Böyle şanlı bir tarihe sahip milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise mesajında vatan savunması ile şehitlik mertebesinin Türk milleti için ifade ettiği anlama vurgu yaparak, “Tarih boyunca Türk milleti bağımsızlığı ve gelecek neslin bekası için mücadelesine devam etmiştir. Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele döneminden bu yana sürdürülen vatan müdafaasında binlerce evladımız şehadet şerbetini içti. Böyle şanlı bir tarihe sahip milletin ferdi olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti, Çanakkale’de yazılan destan ile 783.562 km²’nin Türk milletine ait olduğunu cümle aleme göstermiştir. Şairin de dediği gibi ‘Bu vatan, toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır…’ Şimdi bugün de hain terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz Fırat Kalkanı’nda Zeytin Dalı’nda tıpkı Çanakkale’deki ataları gibi şehadete yürüyen nice yiğitlerimiz oldu. Vatan toprağının bir karışına düşman bastırmayan, anasından, babasından ailesinden geçerek sınır hudutlarında nöbette olan Türk askerimizi Allah muvaffak eylesin. 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla onların nezdinde geçmişten bugüne tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemiz için canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum”
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise, Türk Milleti’nin kendi vatanı üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesini 18 Mart 1915’te Çanakkale’de kazanılan zaferle tüm dünyaya kanıtladığını belirterek, “'Çanakkale geçilmez' dedirten genç, yaşlı ülkenin her köşesinden gelerek, milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı bu eşsiz zafer sayesinde tüm dünya milletimizin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Bizim bütün çabamız ecdadımızdan aldığımız güvenle, kadim değerlerimiz ışığında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu geleceğe taşımak ve gelecek nesillere güzel bir ülke bırakabilmektir. Bu düşüncelerle tarihimizin şanlı ve unutulmaz zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutluyor, başta istiklal mücadelemizin bütün kahramanları olmak üzere, ülkemiz için canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum…” ifadelerine yer verdi.

“Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ise yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı.

“Dönemin en güçlü ordularına karşı göğüslerin siper edildiği, ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğinin tarihe yüz binlerce şehidin kanıyla yazıldığı, bağımsızlık uğruna ölüme koşan Türk Milletinin dünyaya meydan okuduğu, teknolojinin değil inananların ve haklıların kazandığı, yüce ruhun adıdır Çanakkale. Yediden yetmişe, kadından erkeğe herkesin tek vücut olduğu, kendilerini medeni olarak nitelendiren; ancak kendinden olmayanları yok etmek için hayasızca saldıranlara dünya döndükçe unutamayacakları bir dersin verildiği yerdir Çanakkale. Düzce Üniversitesi olarak, Milletimizin, tüm imkânsızlıklara rağmen milli birlik ve beraberlik bilinciyle bir bütün olarak vatanını, dinini ve değerlerini koruyacağını dünyaya gösteren Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünü kutluyor; ülkemizin zor dönemlerden geçtiği şu günlerde de Çanakkale ruhunun artarak devam etmesini temenni ediyor, başta Çanakkale Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”