Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş’un yaptığı basın açıklamasında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışan birçok personel de katılım sağladı. Yapılan konuşmada Ekrem Çavuş sağlık çalışanlarının artık kadroya geçirilmesi gerektiğini ve alınan ücretlerinin bası meslek gruplarında komik bir rakam olduğunu dile getirdi.  Öte yandan sağlık çalışanlarının gündeminde olan promosyonların güncellenmesi konusuna da değindi.

Öncü Haber ekibinin de bulunduğu basın açıklamasında Ekrem Çavuş şu açıklamalarda bulundu:

“Türk Sağlık- Sen olarak sağlık çalışanları tamamı emekliliğe yansıyan tek kalem maaş şeklinde bir ücret politikasının benimsenmesi gerektiğini uzunca bir zamandır dile getiriyoruz.

 Sorunları kökten çözecek yaklaşım bu olmakla birlikte Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastanelerinde görev yapan tüm çalışanlar için taban ve teşvik ödemeleri yürürlüğe girerek yeni bir ücretlendirme sistemi hayata geçmiştir.

“Danıştay’da davalar süratle açılmıştır”

 Söz konusu düzenlemelerin kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamaktan çok uzak kaldığı aşikardır. Nitekim bu nedenle sendikamız tarafından çalışanları mağdur eden ve revize edilmesi gereken hususlar Bakanlığa ve YÖK'e iletilmiş, ayrıca eksik düzenleyici işlemler ile ilgilide Danıştay'da davalar süratle açılmıştır.

Biz hak edene hakkını verildiği, kimsenin mağdur edilmediği, adalet terazisinin çalıştığı bir taban ve teşvik ödemesi sistemi istiyoruz. Bugün taban ve teşvik ödemelerini alamayan çalışanlar var. Geçmişe göre ücret kaybı yaşayanlar var. Ödemelerin komik düzeyde olduğu meslek mensupları arkadaşlarımız var. Katsayılar mutlaka revize edilmelidir. Makul, günümüz şartlarında çalışanın ekonomisine anlamlı bir katkı yapacak ücretler ödenmelidir.”

“Promosyon güncellemesi bir zarurettir”

“Kıymetli Basın Mensupları; Son dönemde çalışanların gündeminde olan bir diğer hususta promosyon meselesidir. Türk Sağlık-Sen olarak her platformda promosyonların güncellenmesini bir zaruret olduğunu ortaya koyduk. Ayrıca yapılan her yeni anlaşmada alınan promosyon ücretleri bu haklı talebimizin ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Bu konuda İl sağlık müdürlükleri de harekete geçmeye başlamış bazıları sözleşmeleri İptal ederek çalışanları memnun edecek anlaşmalara imza atmışlardır.”

“Çalışanlar kadroya geçirilmeli”

“Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak çalışmalar yapıldığı ve çeşit formüller üzerinde durulduğu dile getirilmektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak talebimiz, tüm güvencesiz sözleşmeli personelin 4/A’lı memur kadrolarına geçirilmesidir.

Kadro verilmesi dışında 3+1 gibi uygulamalara karşıyız. Kamuda 4/B, vekil, geçici, kamu dışı, idari hizmet sözleşmeli, mevsimlik gibi tüm güvencesiz istihdam modelleri kaldırılmalı, bu kapsamda çalışanların tamamı kadroya geçirilmeli, Devletin asli ve sürekli görevleri ile kamu hizmetleri 4/A’lı, güvenceli memur eliyle gördürülmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların sorunlarının çözümü hakkın teslimi ve adaletin tesisi için tüm gücümüzle her platformda mücadeleye devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”