Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri için, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü düzenlendi. Bu kapsamda Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı başlatılan kitap kampanyası için Düzce Adliyesi ve Düzce Krem Park AVM’nin önünde kitap bağışı stantları oluşturuldu.

Kampanyaya destek vermek için Düzce Adliyesine gelen Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer,  kitap bağışında bulundu.

“Tutuklu ve Hükümlülerin sosyal hayata katılmaları için etkinliklere devam ediyoruz”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, tüm Düzce halkından kampanyaya destek vermesini isteyerek, “Bugün Adalet Bakanlığımızla Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte tüm Türkiye genelinde başlattığı Ceza İnfaz Kurumları kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyası başlattık. Aynı anda her yerde yapıldı. Caza İnfaz kurumlarında kalan hükümlülerin sosyalleşmesi rehabilite olması sosyal hayata kazandırılması için bu tür etkinlikleri devam ettiriyoruz” diye konuştu.  

“Okuyup bitirdiğiniz kitapları bize bağışlayın”

Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan yükümlülerin cezalarının infazından sonra sosyal hayata adapte olmaları için kampanyanın önemli olduğunu kaydeden Çelik,  “Bunun için Cezaevlerinde kültürel eğitim ve meslek edinme eğitimleri verilmektedir. Bugün bunlardan bir tanesini gerçekleştirdik. Başta Valiliğimiz olmak üzere tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum kuruluşları destek verdiler. 15 gün boyunca stant kampanyamız devam edecek. Adliyemizde bulunan stantlar Krempark AVM de olan stantta kabul etmeye devam edecek. Vatandaşlarımızdan ricam şudur ki okuyup yararlandığınız kitapları bizlere bağışlayın, bizde bunları yükümlülere iletelim, yükümlülerde bu kitaplardan faydalansın. Çünkü yükümlülerde, tutuklularda bu toplumun bir parçasıdır. Onların ıslah olması çok önemlidir. Dolayısıyla 15 gün boyunca vatandaşlarımızdan kampanyaya destek vermelerini bekliyorum. Hepsine şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI