Yerel seçimler öncesinde AK Parti de adaylarını bugün kamuoyuna tanıtırken programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iki önemli konuyla ilgili müjde de verdi.

“Teşvik Yasası uzatılıyor.”

Özellikle Düzce de Teşvik Yasası'nın kalkmasıyla zor günler yaşayan işverenleri ilgilendiren Teşvik Yasası konusunda önemli bir gelişme yaşandığını belirten Çelik, “Teşvik yasası uzatılıyor. Konuyla ilgili oluşturulan belgeyi kendim imlaladım. Çarşamba günü de konu Plan ve Bütçe Komisyonu'nda  görüşülecek. Yani çarşamba günü Teşvik Yasası'nın uzatılması konusunda son karar verilecek. Düzce için şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Artık işçi çıkartılmayacak.”

Ekonomik krizin etkili olduğu şu günlerde sanayiciler ve işverenler kriz ortamında çareyi işçi çıkarmakta buluyordu. Bakan Çelik, bu konuna da müjdeli haber verdi. Çelik, “Kriz ortamı nedeniyle 100 işçi çalıştıran bir işyeri çareyi bu işçi oranını yarı yarıya azaltıp 50 işçiye düşürme de arıyordu. Artık bunun içinde önemli çalışmalara imza attık. Sen o 50 işçiyi çıkarma o işçilerin parasını biz yatıralım. Yeter ki onlar işsiz kalmasın.” diyerek işçilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.