Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, 7 aydır yakalanamıyordu. Yurtdışında olduğu düşünülürken Avukatı tarafından İstanbul Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.
İstanbul Valisi Mumamer Güler, Cem Garipoğlu'nun 17 Eylül 2009 saat 00:45 itibariyle gözaltına alındığını belirterek, Karabulut Ailesine verdikleri sözü tuttuğunu açıkladı.

Cem Garipoğlu'nun ifadesi alınamıyor. Gıyabında tutuklama kararı bulunan Garipoğlunun ifadesini Emniyet Müdürü alamayacağı için Cumhuriyet Savcılığı alacak. Cinayetin perde arkası savcılık sorgusundan sonra ortaya çıkacak.

Münevver Karabulut'un babası
Şu anda Emniyet Müdürlüğü'ne gidip gitmeyeceği sorulan Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut: " Ben ne söylediysem çıktı. 7 aydır bekliyorduk. Türk adaletine güveniyorum. Yalnız kimler yataklık yaptı ise saklanmasında yardımı olanların ortaya çıkması lazım. Basın yaralı babanın yanında oldu bu yaralı babaya merhem oldu. Doğru yazan oldu yanlış yazan oldu çok zorlu bir dönemden geçtim. Şu soru işareti var, bu işi kılıfına mı uydurdular, teslim mi oldu, yakalandı mı tam anlamış değilim." dedi.

SON DURUM:
Garipoğlu, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarıldı. Garipoğlu'nun emniyetten çıkarılışı sırasında çok sayıda basın mensubu görüntü almaya çalıştı.
Bitkin olduğu gözlenen kısa saçlı ve sakallı Garipoğlu'nun kot pantalon ve siyah mont giydiği görüldü. Elleri kelepçeli halde emniyete ait sivil bir araca bindirilen Garipoğlu hastaneye doğru yola çıkarıldı. Garipoğlu sağlık kontrolünün ardından Emniyet'e geri getirildi.