Yıllardan beri iç çekişmeler nedeniyle memleket meselelerinden uzak kalan bir görüntü çizen Cumhuriyet Halk Parti Düzce İl Teşkilatı’nda yönetim kurulu üyelerini istifasıyla Haluk demir yönetiminin düşmesinin ardından başlayan olağanüstü kongre süreci tamamlandı.

Partinin ağır toplarından Semih Cemşit ve Saim Aksöz’ün il başkanlığı için yarıştığı kongrede Cemşit ipi göğüsleyerek CHP’nin yeni Düzce il başkanı oldu. Cemşit’in heyecanla ve her kesimi kucaklayan bir yönetim ile yola çıkması uzun zamandır Düzce’de varlık gösteremeyen CHP’liler için de yeniden diriliş umudu oldu.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü RTV ortak yayını Yorumluyorum programının son bölümünde etkin bir muhalefetin Düzce’ye kazandıracağına dikkat çekerek CHP’nin yeni il başkanı Semih Cemşit ve yönetiminin güzel bir başlangıç yaptığını kaydetti. Türkiye’de ana muhalefet partisi konumunda olmasına karşın Düzce’de yıllardan beri varlık gösteremeyen CHP’nin gündeme dâhil olmasının memlekette iyi şeylere vesile olacağını kaydeden Ünsal, “Ben şuna inanıyorum. Doğru olan, hakikat olan ve vatandaşın da lisanı haline hitap eden eleştiri ve çözüm önerileri Düzce’de siyaseti tutar.” dedi. Ünsal ayrıca, CHP’den doğan boşluğu İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in kapattığını ve Düzce’nin meselelerinde başarılı bir grafik ortaya koyduğuna dikkat çekti.

İŞTE O PROGRAM

Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Teşkilatı yeni il başkanını seçti. Semih Cemşit Bey il başkanı oldu. Burada delegenin de bir teveccühü dâhilinde misyonla hizmet etmek için yola çıktı. Buraya kadar her şey güzel.

Listesi topluma yayılmış

Ama enteresan olan bir şey var burada. Önceki dönem il başkanı olan eski başkan Haluk Demir Bey kongreye dahi katılmadı. Burada Cumhuriyet Halk Partililer bence gerek liste konusunda toplumun her kesimine yayılan bir liste. Yeni bir vizyona sahip, bu işe talip olan bu işle dertlenen bir il başkanı. CHP’liler burada güzel bir başlangıç yaptılar.

İç çekişmelerden Düzce’den bihaberlerdi

Geçtiğimiz günlerde Sayın Basri Karslıoğlu kayyum olarak atanmıştı. Kendileriyle bir görüşme yaptık. ‘Biz Öncü Medya’ya fazla yer almıyoruz’ dedi. Evet, doğru fazla yer almıyorlar. Niye? Cumhuriyet Halk Partisi’nin birbiriyle kavga etmekten, didişmekten, ‘Benim pozisyonum ne olacak?’ demekten medyadan ve Düzce’de yapılan işlerden bihaberlerdi. 1. Organize Sanayi Bölgesi açılıyor. Fikriniz var mı, yok. İstanbul Caddesi Projesi geç kalmış. Fikriniz var mı, yok. Çilim OSB’de ne oluyor? Bir fikriniz yok. Akçakoca’ya OSB kuruluyor. Bu memleketin kaderini değiştirecek şeyler bunlar. Yatırımlar yapılıyor. Hava kirliliği var. Bir fikriniz yok. Alan kala kala İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’e kalmıştı. Şimdi Sayın Cemşit’i göreceğiz bakalım. Kadrosu ve ekibi gayet güzel. Listesi topluma yayılmış, toplumun her rengini temsil eden ve renk katacak bir ekip. Kendisi de heyecanlı. Bakacağız.

CHP’nin varlığıyla yokluğu belli değildi

Burada CHP varlığı ve yokluğu belli olmayan bir partiydi. Memlekette meseleler varken, bunların kendi aralarındaki meseleleri bitip memleket meselelerine dahil olabilecek bir halleri yoktu. Şimdi olacak mı? Olsun. Neden olsun? Somut, ayakları yere basan, etkili bir muhalefet iktidar mekanizmasının daha kontrollü, daha verimli ve daha faydalı hizmetler sunmasına sebebiyet verir, zemin açar. Ama yok! Sesiniz, sedanız, görüşünüz, fikriniz ve zikriniz olmadığı zaman, herkes bildiğini yapar.

İlk arayanlardan biri Ayşe Keşir

Bugün mesela çok enteresan; Sayın İl Başkanını aradım ‘hayırlı olsun’ dedim, ilk arayanlardan bir tanesi AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir hanımefendi. Bu ne kadar güzel, diğer il başkanları da aramış. Ama burada şu olmalı; maksadını halis edecek, hani attığınız taşın ürkütmüş olduğunuz kurbağaya değmesi misali, Düzce ilinde olan, olması gereken, eksik olan, yapıldığı zaman topluma kazandıracağı sonuçların iyi izah edilebilecek bir muhalefetin mutlak ve mutlak hayatımıza kalite katacağından eminiz. Ama eleştirmek için eleştirdiğinde de sorunu, eleştiriyi ortaya koyup, çözümü ve yol haritasını da ortaya koyduğunuz zaman bu vatandaş anlar.

Kaynak kitap diye milletin cebini boşalttılar

Hayat pahalı. Okullarda kaynak kitap diye milletin cebini boşalttılar. Milli Eğitim Bakanlığı bir taraftan bir atraksiyon yaptı, ama bunlar böyle olurken gerek genelde, gerek yerelde etkili bir muhalefet yok! Ekonomik sıkıntı var, evet. Mesela her zaman söylenen bir şey var; bugün yatında katında keyif yapan, kaşarlanmış adamlar gencecik hayallerin peşinde koşanlar, yaşayan adamlar yani tabiri caiz ise mazotu, yani bizim kullandığımız, çiftçinin kullandığı, nakliyecinin kullandığı fiyatın yarısına alıyor. Burada etkin bir muhalefet olması Düzce’nin, bölgemizin, çiftçimizin, esnafımızın hayrına, hasenatınadır.

Bizim tarafımız yok

Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yönetimini kutluyorum. İnşallah kuracakları basın birimiyle, yapacakları enformasyonla, faaliyetlerle bizim önümüze veya vatandaşın önüne, bir alternatif düşüncelerini ortaya koyarlarsa, bizde haberden yana bir sıkıntı yok. Bizim tarafımız yok ki; herkesin bir dünya görüşü var, bizim de var bir dünya görüşümüz. Ama mesele memleketse, gerisi teferruattır zihniyetiyle beraber, biz bu memlekete görüşü, düşüncesi olan, insanlara bu ekranları açtık zaten. Ama siz, elma ol piş ağzıma düş gibi yani hiçbir reaksiyon göstermeden bizim önümüze bir şey koyamadınız bugüne kadar.

Önce herkes kendi evinin önünü temizleyecek

 Ben bundan sonra şunu bekliyorum; inşallah bu CHP yeni yönetimi ve il başkanı Düzce’de, Akçakoca’da, Gümüşova’da, Gölyaka’da, Düzce ve ilçelerinde, beldelerinde, milletin meselesi olan meseleleri gündeme taşırlar. “Ee genel merkezin politikaları böyle.” Önce herkes kendisinin evinin önünü temizleyecek.

Akçakoca’da öğrenciler sokakta kaldı

Mesela Düzce merkezde yok, ama Akçakoca’nın merkezinde genç kızlar sokakta kaldı, yurt yok, yurtta yer yok! Ne yaptılar? Burada bir çözüm üretme noktasında, insanlara yol gösterme noktasında veya bu derdi anlatma noktasında hiçbir şey yapmadılar. İyi bir muhalefet, kaliteli bir muhalefet iktidarı ve belediyeyi çok güzel çalıştırır. Söz söyleyen yok! Var, ama sözün nereye gideceğini bilmeyen var.

Yunus Özay Er etkin muhalefet yapıyor

Mesela bugün, bu ekranlarda İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er Düzce’de en etkin muhalefet. Çok güzelde bir alan açtı kendisine, çünkü Düzce’de CHP yok, diğerleri yok. Herkes ot yemiş balık gibi suskun veya kendi aralarındaki kavgadan sahaya inmiyorlar. Dedi ki, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile ilgili, ‘maksadını aşan bir açıklama yaptı’ dedi. Enteresan evet, ardından bununla ilgili AK Parti İl Başkanlığı, AK Parti Milletvekilleri ne gibi açıklama getirecekler buna. Düzce Belediyesi’nin basın birimi, ‘Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü maksadını aşan kelime kullandı’ diyen başkanları için ne yapacak şimdi?

CHP’li belediyeyle ilgili de Er çalışıyor

Diğer taraftan burada, etkin bir muhalefet, kaliteli bir muhalefet iktidarı harekete geçirecek bu muhalefet. Diğer konuda da dedi ki Yunus Özay Er, ‘Ekmek işini bir ay da çözerim. Ankara, İstanbul Büyük Şehir Belediyeleri bizim koalisyonumuz.’ Ee CHP nerede? Zaten bu belediyeler sizin, Ankara sizin, İstanbul sizin. İYİ Parti İl Başkanı burada biz diyor, bunu çözeriz bir ayda. Bakan Bey; ‘Yunuscuğum çöz desin, biz bunu çözeriz.’ Bak şimdi; senin belediyen değil ki o, CHP’li bir belediye.

Sahaya çıkın

Çünkü saha da yoksunuz, saha da… Çıkın bakanlara çıkın, basın toplantısı yapın. Yaptığınız faaliyetleri, memleket adına eksik gördüklerinizi, yapılması gerekenleri, adaleti ve adaletsizliği, takdir edeceğiniz şeyler varsa edin, eleştirecek şeyler varsa eleştirin. Bunu medya üzerinden yapın, toplumun üzerinden farklı reaksiyonlarla yapın. Bir Yunus Özay Er olamadınız. Hakikaten CHP’li bir belediyenin adına burada karar verebilen İYİ Partili bir il başkanı var. CHP’de belediye bizim, etkili, yetkili iktidar olup muktedir olamayan duruşta duruyor. İnşallah bu duruşlar değişir. Ben şuna inanıyorum ve bir daha söylüyorum; doğru olan, hakikat olan, hak olan, vatandaşın da lisanı haline hitap eden eleştiri ve çözüm önerileri Düzce’de siyaseti tutar. Çünkü CHP kıl payı kaçırdı 2018 yılında milletvekilliğini. Bunu da nazar-ı itibara alalım.

HABER: Mehmet GÜNESEN