Bolu'da bir minibüsle tırın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölen 14 kişinin Ordu' da katıldıkları bir cenazeden dönen bir kafile olduğu bildirildi.

Edinilen Bilgilere göre, Gerede Karabük karayolunun 91'inci kilometresinde, dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada, 34 VD 3683 plakalı bir minibüs 61 K 9696 plakalı Tır çarpıştı. Kazada, 10 kişi olay yerinde, 4 kişi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bir kişinin de yaralandığı kazada ölenlerin Ordu'da katıldıkları bir cenazeden istanbul'a dönüş yapan bir kafile olduğu öğrenildi.

Kazada ölenlerin kimliklerinin ise Minibüs sürücüsü Ali Rıza Görgüç, Yolcular Muzaffer Biberoğlu, Serkan Sarıca, Cemil Sarıca, Naşit Sütçü, Rahmi Çelebi, Recep Çevik, Burhan Budan, Mustafa Budan, Cihan Ulutürk, Cafer Ulutürk, Mehmet Ulutürk, Cemil Özdemir ve Tırdan bulunan Yılmaz Bedir olduğu bildirildi.

Kazada yaralanan tek kişi olan Kahraman Armutçu ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazada hayatını kaybedenlerin akrabaları Gerede Devlet Hastanesi'ne giderek cenazelerini teslim alırken duygusal anlar yaşandı. Sinir krizleri geçiren akrabalar acil müşahade odasına alınarak tıbbi müdahale yapıldı. Cenazelerden beşi İstanbul'a, İkisi Samsun'un Bafra ilçesine, Altısı ise Sinop'un Gerze İlçesinde toprağa verilmek üzere gönderildi. Köroğlu Devlet Hastanesi'nde bulunan bir cenaze de yakınları tarafından teslim alındı.