Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası'nda yaşlılar yine unutulmadı. Hafta nedeniyle Vali Bülent Kılınç, Yenikent'teki Hilmi Çilingir Huzurevi sakinleriyle yemekte biraraya geldi. Huzurevi sakinleriyle sohbet eden Kılınç, sorunları da dinledi.

Yaşlıların her zaman hatırlanması gerektiğine dikkat çeken Kılınç, “Onlar, bizler için büyük önem taşımaktadır. Yaşlılarımızın her türlü sorununu çözmemiz gerekiyor. Her zaman sizin yanınızda olmak istiyoruz ama programlarımız nedeniyle sizinle fazla ilgilenemiyoruz. Bunun için hepinizden özür dileriz. Sizin isteklerinize cevap vermek bizim en önemli görevimizdir.” şeklinde konuştu.

O da cepheye mermi taşıdı ve babası ile eşini şehit verdi.

Çanakkale Savaşı'nın adsız kahramanlarından biri de Düzceli 103 yaşındaki Ayşe Teyze. Yaşlılar Haftası programına katılan Ayşe Kaplan, Çanakkale Savaşı'nda cepheye mermi taşıdı. Ayşe Teyzemin Çanakkale hikayesi bununla da sınırlı kalmadı. Ayşe Teyze, babası ve eşi Hilmi Kaplan'ı Çanakkale Savaşı'nda düşmanla savaşırken şehit verdi. Bunun yanında 103 yaşındaki Ayşe Teyze Mustafa Kemal Atatürk'e Selamlar Köyü ziyaretinde ayran da ikram etti. Cumayerili Ayşe Teyze, yaşadıklarını da duygulu gözlerle şiir edasında anlatmayı unutmadı.