Düzce Valiliği İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonla Ovapınar köyü ceviz ve erik demonstrasyon bahçesi tesisinde fidan dikimi ve Düzce İli Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında fidan dağıtımı töreni yapıldı.
Ovapınar İlköğretim okulu bahçesinde düzenlenen törene Vali Bülent Kılınç, Milletvekili Celal Erbay, İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yaman, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.
Törende konuşan köy muhtarı Sebahattin Yılmaz, köyümde böyle bir çalışmayı yaptığınız için teeşkür ederim dedi.
Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal Düzce diğer illere göre toplam yüzeyinin küçük olmasına karşılık verimli toprakları ve özellikle büyük pazarlara yakın olması gibi önemli avantajlara sahip olan bir ilimizdir.
Tabi bu avantajları gıdaya dönüştürebilmesi için potansiyelini iyi kullanabilmesi gerekmektedir dedi.
Düzce Milletvekili Celal Erbay bir işi bilerek yapmak ve halkı bilgilendirmekte çok önemli,sayın Valimiz ve biz Milletvekilleri olarak Devleti temsilen buradayız. Çiftcilerimiz eski alışkanlıklarla değil bilimsel bilgilerle donatılmış olarak fidan dikmeli ve verimini almalıdır dedi
Düzce Valisi Bülent Kılınç yaptığı konuşmada memlekete bizim bahçemizde her türlü meve ağaçları vardı ve meyveye para vermeden yetiştim. Araziler mirasdan dolayı küçüldü ancak hipinizin küçükde olsa mevyve fidesi dikecek kadar yereniz vardır. Bu nedenle hepinizi fidan dikmeye davet ediyorum.
Bu işi zevek için yapanların yanında gelir sağlamak için yapmak isteyenlere Tarım İl Müdürlüğü'nün destekleriyle her türlü yardımı yapmaya hazırız dedi.
Konuşmaların ardından Ovapınar köylülerine ait yaklaşık 12 dönümlük araziye 200 adet erik, nektari, kayısı, şeftali, armut, badem, kiraz ve elma fidanrı dikildi. İlk fidanı Vali Bülent Kılınç dikerken, fidan dikim hakkında Tarım Müdürlüğü'nde görevli mühendislere sorular sorarak bilgiler aldı.