5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası kutlamaları kapsamında Düzce’de bir dizi etkinlik düzenlendi.  Anıtpark Meydanında İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kartal, 1972 yılından itibaren kutlanan Dünya Çevre Gününü bu yıl da kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Doğal kaynakların verimli kullanılmasının gelecek nesillerin kaynak sıkıntısı çekmemesi için önemli olduğunu kaydeden Kartal, “Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük biri olan aileden, eğitimcilere yerel yönetimden vatandaşlara kadar toplumun her kesimine, her yaştan insana çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır. Gelecek nesillere bırakılabilecek en değerli şey yaşanabilir bir dünyadır. Herkes sağlıklı dengeli bir doğal çevrede yaşama hakkına sahiptir. Hepimizin çevre bilinci konusunda zihinlerimize kazıması gereken doğanın yaşamak için insana ihtiyacı olmadığı ama insanoğlunun var olduğu sürece yaşamını devam ettirebilmesi için doğaya ihtiyaç duymasıdır” dedi.



Kartal’ın konuşması sonrası Çevre Günü Haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.



Program sonunda çevre günü konulu serginin açılışı yapıldı.





Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal ve müdürlük personelini ağırladı.