Çevre Mühendisleri Odası İstanbul ve Kocaeli Şubeleri ile Düzce İl Temsilciliği üyeleri, Esençam, Hasanlar ve Esentepe Köylülerinde yaşayan halkın talebi üzerine direnişlerine destek vermek Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini gündeme taşımak adına teknik rapor hazırlayabilmek için inceleme yapmaya geldi. Köy halkında tesis ve gelişmeler hakkında bilgi alan heyet, tesiste incelemelerde bulundu.



İnceleme sonrasında Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Cevahir Fırat Çelik düşüncelerini ve amaçlarını ifade etti.

Tesis hakkında teknik rapor hazırlayacaklarını söyleyen Çelik raporu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Çelik, “Tesisi gezme fırsatımız oldu. Bir şey söylemek için çok erken ama kısa bir teknik tespit yaptığımız zaman Düzce Ovası, İstanbul için çok önemli bir coğrafyadır. Melen Çayı bilindiği üzere İstanbul’un içme suyu kaynakları arasında yer alıyor. Tesisteki sızıntı sularının özellikle kış aylarında taştığını ya da boru hatları aracılığıyla Melen Çayı’na aktarıldığı hakkında bilgi aldık. Söz konusu havuzu ve boruları da yerinde görerek biz tespit etmiş olduk. Bu civar köylerdeki halkın sağlığı açısından ve suyu içme suyu olarak kullanan halk için ciddi bir tehdit oluşturuyor.” Dedi. 

Haber:Y.SEVER