Düzce genelinde, ilk olarak 2009 yerel seçim çalışmalarını ve aday adaylık sürecini başlatan CHP Akçakoca İlçe Teşkilatı, Ramazan ayı nedeni ile çalışmalarına hız verdi. CHP Akçakoca ilçe teşkilat Başkanı Selçuk Yanmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, her akşam oralama 4 köye geziler gerçekleştiriyorlar. Köy kahvelerinde köylülerin sorunlarını dinleyen Partililer, sorunlarla ilgili olarak parti çalışmaları hakkında köylüleri bilgilendiriyorlar.  

Başkan Yanmaz, yerel seçim çalışmaları ve yapılan fındık eylemleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada. Başkan güçlü bir aday adayı ile yerel seçimlere hazırlandıklarını belirterek, ''Aday aday sürecini daha önce başlattık. Muhtemelende söylüyorum bu aday adayımız ile de yerel seçimlere katılacağız. Biliyorsunuz ki bu aday adayımız Fikret Albayarak. Genel merkez bize sürekli adayımızı belirlememiz konusunda karar almamız gerektiğini bildiriyor. Ama diğer aday adayları için de aday adaylık süreci devam edecek. Ama biz büyük bir ihtimal ile Fikret Albayrak ile seçimlere gireceğiz'' şeklinde konuştu.

Köylerde yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan Yanmaz, Fındık konusunda halkın sorunları olduğunu, Bunları paylaşma kendilerine hal, hatır sorma, sorunları dinleme adına iftardan sonra ortalama 4 köye ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu kışın çiftçi için hiç kolay geçmeyeceğini teşhis ettiklerini dile getiren Yanmaz Çiftçinin aldığı avans karşılığı, fındıklarını tüccar fiyatlarından piyasaya vereceğihi iktadarın bu kış kömür ve gıda yardımlarını arttırması gerektiğini savundu.

Yanmaz Hukuk devletinde eylemin cam kırarak olmayacağını, tepkilerini seçim sandığında göstermeleri gerektiğini de ifade etti.