Seçim Gündemi’nde soruları yanıtladı
Öncü TV’de yayınlanan ve Özge Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Seçim Gündemi programına katılarak soruları yanıtlayan CHP Gölyaka Belediye Başkan Adayı Abdullah Şahin, seçilmesi durumunda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı.



Yılmaz’ın ‘Neden size oy versinler?’ sorusunu yanıtlayan Şahin, “Gölyaka benim doğduğum ve yaşadığım, yaşayacağım yer. Gölyaka’nın bütün kaynaklarını, artılarını, eksilerini çok iyi biliyorum. Birçok projem var. Liderlik zor bir şey, bir kere güvenilir ve dürüst olunması gerekir. Ben bu vasıfları taşıyan biri olduğumu düşünüyorum” dedi.

“Bütün projelerimi kendilerininmiş gibi topluma lanse ettiler”
Önceki seçimlerde kendisine ait projelerin başka adaylar tarafından kopyala, yapıştır yaparak topluma lanse ettiklerini dile getiren Şahin, Gölyaka’nın çehresini değiştirme noktasında oldukça iddialı konuştu. Şahin, belediyeciliğin yol ve asfalt çalışmalarından ibaret olmadığını vurgulayarak, Efteni’den Kardüz’e, organik tarımdan olimpiyat evine yapmak istediklerini anlattı.

“Kardüz’den kayak merkezi olmaz”
İl Turizm Müdürünün isabetli bir tespitte bulunduğunu ve Kardüz’ün kayak merkezi olmaya uygun olmadığını belirten Şahin, şunları söyledi:

“Burada kayak merkezi olmaz. En uzun mesafe 1800 metre. Ben snowbord yapıyorum bindiğimde 30 sn aşağıdayım. Ben yukarıya çıkmak için dakikalarca beklemek zorundayım bu da benim işime gelmez. Bu anlamda da kayak merkezi olmaz. Biz geçici turlarla Gölyaka’nın esnafına bir şey bırakamayız. Biz kalıcı projelerle festivallerle kurumsal kimliği olan sosyallikle saydığım alt kimliği olan projelerle Gölyaka’yı güzelleştirmeliyiz.”

“Efteni kuruyor! Spor Turizmi için kullanacağız”
Efteni Gölünde su kalmadığını, böyle giderse 10 yıl sonra yok alacağına dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu:

“Göl hızla kurumakta tükenmekte. Biz bir proje yapmışız önüne bent kurarak suyu yükselterek su tutmaya çalışıyoruz bu yanlış. Etrafına spor turizm amaçlı birçok tesis yapabilirsiniz oranın yaşam biçimini dokusunu değiştirebilirsiniz. Tabi olumlu olarak. Göl bizim için çok önemli bir kaynak. Benim başka projem var. Bizim  Gölyaka ölü yaka. Biz aksuyu kanal halinde getirirsek bahsettiğim işte gençlerin tüm sosyal tesislerini oraya koyacağım. 10 tane top sahası yapacağım. Bizim o kadar geniş alanlarımız var. Doğa sporlarına ağırlık verirsek tüm sorunu çözeriz. Bizim tarım alanlarımız mevcut. Hayvancılık olmasa olmazımız. Suyun kullanımı önemli. Değerlendirmeliyiz. Biz bu bölgeyi Düzce’nin en güzel yeri değil İsviçre’de ki yerlere benzeteceğiz.”

“Organik tarımı Fatih Mahallesi’nden başlatacağım”
Programda organik tarım projesi hakkında da bilgiler veren Şahin, “Bizim belediyenin tarımla elverişli arazileri vardı. Buraları havacılık sporları için iniş pisti olarak tahsis etmişler. Biz yılda kaç kere havacılık yapabiliriz. Orada Fatih Mahallesi var.Yıllarca lafta sözde hayat bulmayan projeler var. Biz iş yapacak insanın yanında duracağız diyorlar. Ben de diyorum ki Fatih Mahallesindeki arazilerin üstüne  sera yapacağım. Bu ürünleri İstanbul’a,Ankara’ya pazarlayacağım. Bizim buralarda tarım mühendisimiz olacak. Her şey doğal olacak. Sadece burası değil. Köyler de dahil” dedi.

“Akbulut’un bütün projeleri benden alıntı”
Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut’un çalışmaları hakkında ‘Hepsi benim projelerimden alıntı’ diyen Şahin, başkan olması durumunda projeleri kaldığı yerden devam ettireceğini ifade etti. Eksik olanları tamamlamak için göreve talip olduğunu belirten Şahin, gençlere yönelik projelerini anlattı. ‘Gençler tamamen benim alanım’ diyerek sözlerini sürdüren Şahin şunları söyledi:

Gençlerin en büyük sorunu madde bağımlılığı, sosyal alanların gençlere az gelmesi. Belediyede ve şehirde gençlerin sorunlarını çözersek her şeyi çözeriz diye düşünüyorum. Ben her şeyi gençlere göre inşa ettim. Kamu kuruluşları üzerlerine düşen görevleri yapıyor görünüyor ama önlemler yetersiz. Hiçbir okulun önünde torbacı olmayacak dendi bu güne kadar neredeydiniz?”

“Kabak Festivali önerisi ilk benden çıktı”
Kabak festivali fikrinin kendisine ait olduğunu ve daha 2012 yılında festival önerisinde bulunduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:

“Bin kişiye bal kabağı çorbası içirmeyi hedefledim. Romanlardan at arabaları getirttirdim. Çok güzel de bir görüntü oldu. 1 kişiye kabak çorbasını verdik ama ne yazık ki kabaklar orada kaldı. Daha sonra şunu duydum oraya Adapazarı’ndan gelen biri çorbayı içmiş ve bir ay sonra kabak çorbasının patentini almış. Bu konu benim çok üzüldüğüm bir konu.”

Olimpiyat evi konusuna da değinen Şahin, “Bizim gençlik kamp yerimiz vardı. Biz sporcularımızı 700 rakımına getireceğiz biz sporcularımızı Kardüz’e çıkarıp eğiteceğiz. 9 bin kişi yaşayacak 30 bin kişi istihdam edecek. Burada yaşayan birçok sporcu olimpiyat sporcusu. Genel başkan yardımcımız gelecek ve miting yapacak” dedi.

"Katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik"
Şahin, başkan olması durumunda halkı yönetime katmak istediğini belirtti. Her şeyi halka danışarak ilerleyeceğini vurgulayan Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

2014 seçimlerinde beni zirveye taşıyan Gölyakalılara minnettarım. Onların bana göstermiş teveccüh ile Düzce’de milletvekili adayı oldum. CHP’yiGölyaka’da 2. parti konumuna getirdim. Ben adaylığımı açıklamadan bir çok kesime gittim sorunları dile getirdim. Lütfen aday ol dediler. Ben olumlu güzel tepkiler doğrultusunda adaylığımı açıkladım asla mahcup etmeyeceğim. Her zaman açık sözlü olacağım, kapım herkese açık olacak. Ben kimseye aracı koymayacağım. Bütün seslere, bütün renklere açık olacağım. Kimseyi ötekileştirmeyeceğim.”

HABER: S. AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ