YSK'nın mühürsüz oyları geçerli saymasının yasaya aykırı olduğunu iddia eden ve "Gerekli adımlar atılacak" diyen CHP, resmi hamleyi yaptı. Bugün saat 14.30'da kalabalık bir parti heyeti ile Yüksek Seçim Kurulu'na giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, halk oylaması iptal dilekçesini YSK'ya verdi.

"Toplumun hakkını aramak için buraya geldik"
Dilekçe öncesinde ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ile görüşmek üzere YSK’ya gitti. Aksünger, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Biz toplumun hakkını aramak için buraya geldik. Biz sadece "Hayır"ın hakkını aramak için buraya gelmedik. Herkesin oyuna saygı duyuyoruz." dedi. Kanun hükmünde ne yazıyorsa onların uygulanması için YSK'da olduklarını belirten Aksünger, Yüksek Seçim Kurulu'ndan beklentilerinin referandumu iptal etmesi olduğunu vurguladı.

"Şu ana kadar ilan edilen sonuçlar gayrimeşrudur"
Referandumun iptali için YSK'ya başvurduktan sonra açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın konuşmasından satır başları ise şu şekilde: "Hayır'ın galip geldiğini tüm temiz vicdanlar hissediyor. Baskı ve tehditle alınamayan sonuç YSK devreye sokularak alınmaya çalışılmıştır. Bu seçim meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçimdir. Şu ana kadar ilan edilen sonuçlar gayrimeşrudur. Bu haliyle yürürlüğe girebilir ama asla meşru olmayacaktır. Meşru olmayan bu sonuca karşı itiraz dilekçesi verdik. Referandumun iptalini istiyoruz. Halk oylamasının meşruiyetini sağlayacak tek şey bu referandumun iptalidir."

Öte yandan referandumun iptal edilmesini isteyen bazı vatandaşlar da bugün soluğu YSK önünde aldı. CHP'nin Düzce'den Sorumlu Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeyi kullandı: "Ankara Milletvekilimiz Murat Emir ile birlikte YSK'nın önünde referandumun iptali için dilekçe veren vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz."