Anneler Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Vildan Tokaliç Cemşit, açıklamalarda bulundu. Kendisinin de anne olduğunu ve kucağındaki kendi çocuğuyla açıklama yapmak istediğini belirten Cemşit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Vicdanlı annelere büyük iş düşmektedir”
“Toplumumuzun seviyesinin dünyada genel kabul görmüş ahlâk ve evrensel değerlerine ulaşabilmesinin ancak nesilleri yetiştiren annelerin ve çocuklara anne sıcaklığıyla sahip çıkan kişi ve kurumların gerekli ve yeterli bilince ulaşmasıyla mümkün olduğuna inanan biriyim. Anneliğin sadece çocukların yeme, içme, giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak olmadığını, asıl sorumluluklarının evlatlarının fizyolojik olduğu kadar psikolojik gelişimlerinin de sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlayarak gözlerinden sakındıkları yavrularına asıl nasıl bir ülke bırakacakları konusunda da kafa yormaları ve en iyisini yapabilmek içinde çalışmaları olduğunu söylemek isterim. Ülkemizde yaşayan her çocuğa sağlık ve eğitim-öğretim gibi en doğal insani haklarının ırk, din, mezhep, dünya görüşü, zenginlik, yoksulluk gibi sınıfsal ayrımlara bakılmaksızın sosyal devletin gereği olarak adil bir şekilde verilmesi için de çabalamak yine biz duyarlı ve vicdanlı annelere düşmektedir”

“Vicdanımız rahat şekilde yatamıyoruz”
Türkiye’nin maddi ve manevi yönden sıkıntılı günlerden geçtiğini de belirten Cemşit,

“Gelir dağılımında ki adaletsizliğinin bu denli afakî olduğu bir ülkede sadece kendi çocuğumuzun sosyal şartlarını yüksek tutarak onların mutlu olmasını sağlayamayız. Ya da başka anneler çocuklarını yatağa aç yatırırken, savunmasız biçare yavrularımız gözü dönmüş caniler tarafından tecavüze uğrarken, bizler başımızı vicdanımız rahat bir şekilde kuş tüyü yastıklarımıza koyamayız. Yok eğer koyuyorsak da insanlığımızı ve imanımızı sorgulamalıyız. Kıymetli anneler ve geleceğimizle ilgili endişe duyan tüm yurttaşlar. Eğer atalarımızın bize özgür nefes alacağımız bir vatan bırakmak için gösterdikleri çabayı, fedakarlıkları tekrardan biz yapmak istemiyorsak, kadın olarak cumhuriyet ile birlikte elde ettiğimiz tüm kazanımları kaybetmek istemiyorsak, hem kendimizin hem çocuklarımızın muasır medeniyetler seviyesinde, insanca ve eşit şartlarda hayatlarını sürdürmelerini istiyorsak cumhuriyetimize sahip çıkalım. Çıkmayanları uyaralım. Hem benim hem tüm kadınların anneler günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Haber: M.AYDIN