CHP Düzce İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet’in 94. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir otelin salonunda 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi. Resepsiyona, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Düzce Barosu Başkanı Avukat Azade Ay, CHP Düzce İl Başkanlığı yönetimi ve partililer katıldı.

“O kişinin yolsuzluğu, terör örgütleriyle bağlantısı yoksa görevde kalmasına karışmayacaklar”
Düzce’de düzenlenen resepsiyonda konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, eğer ortada bir yolsuzluk yoksa halkın iradesiyle seçilenlerin görevine müdahalede bulunulmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Siyasi partiler halka aday dayatmayacak. Siyasi partiler ben burada güçlüyüm, istediğimi seçtiririm mantığıyla hareket etmeyecek. Siyasi partiler o belde, il, ilçeye yakışır insanları getirip bu koltuğa aday gösterecek. Halk da teveccüh gösterirse halkın iradesine sonuna kadar saygılı olacaklar. Bir dahaki seçime kadar eğer o kişinin yolsuzluğu yoksa eğer o kişinin terör örgütleriyle bağlantısı yoksa görevde kalmasına karışmayacaklar.”

“FETÖ’cülere Düzce’yi parsel parsel peşkeş çekmedim diyorsan çık bunu açıkla”
Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in görevi bırakmasının altında yatan nedenleri açıklaması gerektiğini belirten Özcan şu ifadelerde bulundu:

“Düzce Belediye Başkanı FETÖ’cüyse neden istifasını istiyorsun? Eğer Düzce Belediye Başkanının yeni öğrendiğiniz bir yolsuzluğu varsa, HDP’li Belediye Başkanları suça karışmış diye kayyum atıyorsan o zaman Düzce Belediye Başkanı yolsuzluk yaptıysa İçişleri Bakanlığı devreye girip gereğini yapacak. Şimdi Düzceliler ‘bu adam niye istifa etti?’ diye soruyor… Ey Mehmet Keleş, sen namuslu, şerefli bir adamsan niye istifa ettiğini Düzcelilere açıklarsın. Biz bu soruyu Ankara’daki zatı muhtereme soruyoruz, cevabını alamadığımı için konunun muhatabına soruyoruz. Eğer bir suçun yoksa günahın yoksa, ben tüyü bitmemiş yetim hakkı yemedim, ‘FETÖ’cülere Düzce’yi parsel parsel peşkeş çekmedim’ diyorsan çık bunu açıkla. Neden görevden alındın? Bunu açıklamak zorundasın.”

Haber: Ö. YILMAZ