Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Onursal Adıgüzel ve Oğuz Kaan Salıcı ile Bolu Milletvekili Tanju Özcan, bugün Düzce’deydi. 4 vekilin ilk durağı parti teşkilatı oldu. Peşpeşe açıklamalarda bulunan milletvekillerinin hedefinde İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İSKİ vardı. CHP milletvekillerinin Düzce’ye geliş amacını açıklayan İl Başkanı Zekeriya Tozan, ardından sözü milletvekillerine bıraktı.

Adıgüzel: Melen’de 8 Kusurlu Hareket Var!

“İstanbul’a Sağlıksız su, Kadir Topbaş suç işliyor.” Başlığı ile Düzce’ye geldiklerine vurgu yapan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel,Melen’de 8 kusurlu hareket olduğuna işaret etti.

Adıgüzel, “ Davanın gerekçesinde belirtildiği üzere Düzce Esençam köyü mevkiinde yapılan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık bertaraf Tesisi, Melen Çayı’na yalnızca 200 metre mesafede olup İSKİ İçme Suyu Havzaları Koruma ve Kontrol Yönetmeliğine göre kısa mesafeli koruma alanı içinde yer almaktadır. Buna rağmen mahkeme kararında da ortaya çıktığı üzere İSKİ kendi yönetmeliğine aykırı olarak söz konusu katı atık bertaraf tesisinin yapılmasına onay vermiştir.Şimdi Kadir Topbaş’a soruyorum, İSKİ 15 milyon İstanbullunun sağlığını tehdit eden böyle bir karar nasıl imza atmıştır. Yapılan incelemelerde İçme Suyu Havzaları ve Su kirlilikleri yönetmeliklerine aykırı olan 8 kusurlu madde belirledik.” Dedi.

Adıgüzel ayrıca, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in tesis ile ilgili yaptığı “Şuanda çöp dökülüp dökülmediği konusunda bilgim yok.” açıklamasını da “belediye başkanı çöpün nereye döküldüğünü bilmiyor.”şeklinde eleştirdi.

Tanal: suç duyurusunda bulunacağız

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Düzce Belediyesi’nin Sakarya Bölge İdare Mahkemesinin kararına uyması gerektiğinin altını çizdi. Tanal, İstanbul ve Düzce Belediyesi başta olmak üzere suyu kirleten kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti ve Düzce Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet etti.

Salıcı:  Düzce’nin kanalizasyon suları İstanbullulara içeriliyor…

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise İstanbul’un su sorunun Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanlığından başladığını halen devam ettiğine dikkat çekti. Salıcı, Düzce ve ilçelerinin kanalizasyon sularının İstanbullulara içerildiğini belirterek yasaya aykırı davranıldığını söyledi.

Özcan: Düzce sahipsiz kalmış

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da, Düzce’de Ak Parti İktidarı döneminde hukuksuzluğun tavan yaptığını iddia etti ve Düzce’nin bugüne kadar sahipsiz kaldığını savundu. Özcan, CHP milletvekillerinin bundan sonra Düzce’nin sorunlarını gündeme taşıyacaklarını açıkladı.  

Tozan, AKP iktidarı 8 yıldır İstanbulluları abdestsiz dolaştırıyor

Toplantının sonunda söz alan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan çok tartışılacak bir tespit ortaya attı. Tozan, “ dışkı ve idrar ile kirlenmiş suyla alınan abdest kabul değildir” diyerek “8 yıldır İstanbullulara abdestsiz namaz kıldırmışlar.” ifadesini kullandı.  

Toplantının ardından CHP heyeti, Hasanlar Köyü’nde yaklaşık bir aydır eylem yapan köylülerin yanına gittiler. 

Haber;S.KAŞKIR