TMO fındık alım merkezinde bugün kafaları karıştıran bir olay yaşandı. CHP Milletvekilleri'nin TMO'ya gitmesinden önce fındığının randımanını ölçtüren bir vatandaş randımanın 41 çıkmasına şaşırdı ve açıklanan randımana tepki gösterdi. Daha sonra CHP Milletvekillerinin araya girmesiyle üreticinin randımanı uzun uğraşlar sonucunda bir kez daha ölçüldü. Ölçüm yapıldıktan sonra ise ortaya çıkan randıman bir anda şok etkisi yarattı.

Daha önce 41 çıkan fındık randımanı ikinci ölçüm sonrasında 45.5'e yükseldi. Randıman konusunda bu zamana kadar bir çok vatandaş şikayetçi olmuş ve TMO'nun randımanları düşük gösterdiğini iddia etmişti. Yapılan bu ölçümle birlikte yaşanan sorunun boyutları gözler önüne serilirken randımanın ölçümünü yapan görevliler daha önceki ölçümde üreticiye 41 değil 44 randıman dediklerini belirtti.

Randımanın bir kez daha ölçülmemesi durumunda üreticinin kaybı da dikkat çekiyor. Fındığın 41 randımanla alınması halinde üreticinin en az 350 YTL zarara girebileceği belirtiliyor.