Albay Çillioğlu'nun ölümünü soruşturan Malatya Özel Yetkili Savcılığı yeni bir bulguya ulaştı.Eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun 17 yıl sonra yapılan otopsi sonunda saçında arsenik, kaburgasında kırıklar bulunmuştu.Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, Çillioğlu'nun ölmeden önce yazdığı iddia edilen "Bu, Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce geniş kapsamlı düşünmeliyiz" yazısı bulunan notu incelenmesi için Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderdi. Not üzerinde yapılan laboratuar incelemelerinde fluaj (yazı izi) olduğu, bir başka anlatımla; aynı yazının kağıt üzerindeki başka bir kağıda yazılmaya çalışıldığı, notun yazılı bulunduğu kağıtta kalem izleri bulunduğu saptandı.
Alınan bulgular neticesinde intihar notunun zorla yazdırılmış olabileceği değerlendirilirken, not üzerindeki imzanın da Kazım Çillioğlu'na ait olmadığı belirlendi.
Albay Kazım Çillioğlu'na Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilen 2 silahın da, olaydan 3 yıl sonra sahte belgeyle alındığı soruşturma sonucu ortaya çıkmıştı.