Meslek içi eğitim seminerlerine devam eden Düzce Barosu bu kez "Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Uygulamaları" konusunda bir eğitim düzenledi. 

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Turgay Demirci’nin koordinatörlüğünde Düzce'deki bir otelde düzenlenen seminerin eğitmenliğini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Adem Sözüer ve Yrd. Doç. Dr. Batuhan Baytaz yaptı.

Seminere Düzce Barosu avukatlarının yanı sıra Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Cumhuriyet Savcısı Özkan Nar, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Akçakoca, Gölyaka, Çilimli, Yığılca, Kaynaşlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Düzce İl Merkez Jandarma Komutanlığı, Akçakoca, Kaynaşlı, Çilimli, Cumayeri, Beyköy, Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı mensupları katıldı. 

Yapılan seminerde güncel sorunların ışığında CMK uygulamalarına ilişkin çalışma yapıldığını bildiren Düzce Barosu Başkanı Avukat Azade Ay, bu seminerlerin meslektaşlarının mesleki faaliyetlerinin gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

CMK komisyonunda görev alan ve vatandaşların adli yargılamaya erişimini kolaylaştıran avukatlara bu tür etkinliklerle destek vermeye devam edeceklerini belirten Baro Başkanı Ay, bu kapsamda CMK uygulamalarında Düzce Barosu ile birlikte faaliyet gösteren kolluk kuvvetlerinin ve diğer yargı mensuplarının da bu seminerlere iştirak etmesinin önemli olduğuna işaret etti.

Haber: C. ÜSTÜNER