Cinsel istismara uğrama şüphesi altındaki mağdur çocukların ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü işlemlerinin tek merkezden yürütülmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler bünyesinde 81 ilde kurulmasına karar verilen Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM)’nin Düzce’de kurulum çalışmaları tamamlandı. Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM), cinsel istismar şüphesi olan çocuğun beyanının alınması, muayenesinin yapılması, aile görüşmesinin yapılması ve raporunun hazırlanması için gereken tüm personel ve ekipmanın bulunduğu, işlemlerin her aşamada çocuğun yüksek yararı gözetilerek yürütüldüğü, tekrar örselenmesini engelleyecek biçimde, bütün işlemlerin tek seferde yapılmasına imkân verecek koşullarda kurulan çocuk dostu merkezlerdir.” denildi.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın teşvikleriyle “Çocuk İzlem Merkezi” kurulması çalışmalarına hız verildiği vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bu kapsamda Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Adli Tıp Anabilim Dalı bulunması nedeniyle üniversite hastanesine ait binada kurulmasının olumlu olacağı mütalaa edilmiştir. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne bağlı ve işbirliği içerisinde çalışacak şekilde Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ait binada ÇİM kurulması, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü - Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığınca olumlu değerlendirilmiş ve ilgili mevzuat çerçevesinde ilimizde “Çocuk İzlem Merkezi” kurulması için Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ile protokol imzalanarak gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda Çocuk İzlem Merkezi’nde çalışacak özellikli personel ve sorumlu hekimin eğitimleri ivedilikle tamamlanmıştır. T.C Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün 21 Mayıs 2020 tarihli olurları ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi’ne çalışma izni verilmiştir.”