Türkiye’de bir milyondan fazla öğrencinin heyecanla beklediği LGS sınavında ilk oturum tamamlandı ve öğrenciler ikinci oturum için saat 11.30’da yeniden iyi bir lise kazanmak adına ter dökmeye başladı.

Düzce’de uzun süredir koronavirüs salgınından dolayı online olarak uzaktan eğitimle sınava hazırlanmak zorunda kalan binlerce öğrenci bugün itibarıyla LGS sınavının ilk oturumunu tamamlayıp ikinci oturumuna başladı. Öğrenciler iyi bir lise kazanmak için sınav salonlarında ter dökerken aileleri ise onlar için dışarıda Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında gerçekleştirilen sınavda öğrencilere dezenfektan sıkılarak maske dağıtıldı. Öğrencilerin sınav esnasında dışarıda oluşacak olan gürültüden etkilenmemeleri için veliler okul bahçesi dışında tutulurken önlemlerini artıran ekipler, velilerden Covid-19 tedbirlerine uymalarını ve gürültü oluşturmamalarını istedi.

Öncü Haber ekibi, gerçekleştirilen sınavla ilgili Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu İmam Hatip Ortaokulu’nda sınava giren öğrencilerin velilerine mikrofon uzatarak çocuklarının sınava nasıl hazırlandığı ve hedeflerinin hangi liseler oldukları hakkında bilgi aldı.

Doğrusuyla, yanlışıyla, iyisiyle onlar bizim canımız”

Sıkıntılı bir pandemi sürecini başarıyla atlattığını ve canlı derslerin çocuğu için faydalı olduğunu söyleyen öğrenci velisi Ekrem Yedikardeş, “Oğlum sınavda, pandemi döneminde ağır bir süreç geçirdiler. Süreci iyi atlattık. Devletimiz yardımcı oldu. Okullar açıktı çoğu zaman, canlı derslerini aldılar. Başarılı olacaklarını düşünüyorum. Tabii ki hedefimiz Fen Lisesi ve derece yapmaları. Sonuçta bizim evlatlarımız. Doğrusuyla, yanlışıyla, iyisiyle, kötüsüyle onlar bizim canımız bir şey değişmiyor.” şeklinde konuştu.

“Pandemi süreci çok etkiledi”

Sınavda olan çocuğu gibi kendisinin de çok heyecanlı olduğunu aktaran veli Pakize Sadık, “Biz çocuklardan daha çok heyecan yaptık. Sabaha kadar uyumadılar, pandemi dönemi de zor geçti herkes için bütün veliler içinde. Takdiri İlahi diyoruz artık, biz elimizden geleni yaptık gerisi tevekkül diyoruz. Çocuklarımız gerçekten çok heyecanlı, biz onlardan daha çok heyecanlıyız. Haklarında hayırlısı olsun.Sene başında çok güzel hedeflerimiz vardı. Dediğim gibi pandemi süreci çok etkiledi, okulların açılması, kapanması çocuklarımızı çok etkiledi. Nasip diyelim artık.” dedi.

“Hedefimiz iyi bir lise kazanmak”

Çocuğunun pandemi sürecinde online derslerden yardım alarak sına hazırlandığını aktaran veli Nermin Karaduman, “Öncelikle tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Sınav inşallah umdukları gibi geçer. Biz de onlar gibi heyecanla bekliyoruz. Hedefimiz iyi bir lise kazanmak. Çok çalıştılar inşallah emeklerinin karşılığını alırlar. Öğrenciler sınava online eğitimler alarak hazırlandılar. Kimi çocuk alamadı bu eğitimi ama bizde derslerden geri kalmamaya çalıştık öğretmenlerle aynı doğrultuda gittik. Derslere, sınavlara katılım sağladık.” diyerek sınava giren tüm öğrencilere başarılar diledi.